The World's Leading
Pop & Jazz Orchestra

Winnaar van 4 Grammy Awards
24 Grammy Nominaties

Terugluisteren van de Grime Symphony

Woensdag 12 augustus ging het dak eraf in de Royal Albert Hall! Het orkest was te zien en horen tijdens de “Late Night with… BBC Radio 1Xtra” oftewel “Grime Symphony”. Grime is een subcultuur binnen de Engelse hiphop en draait vooral om harde beats en supersnelle raps. Ook voor het Metropole Orkest een nieuwe wereld!

BBC’s Newsbeat reporter Darcy Thomas schreef een mooie recensie van het optreden: “The music captured the essence of grime and the venue embodied what it is to be British while supplying the perfect setting for the night’s event.” De hele recensie is hier te lezen (in het Engels).

Roisin O’Connor van The Independent geeft het concert 5 sterren (van de 5) en schrijft: “Arguably grime’s heroes of 2015: south London duo Krept and Konan bounce onto the stage for “Freak of the Week”, where the heavy brass featured on their incendiary track is perfectly suited for a live orchestra”. De hele recensie is hier te lezen (in het Engels).

Kieran Yates van The Guardian geeft het concert 4 van de 5 sterren en schrijft: “Six of grime’s biggest names alongside a 64-piece orchestra works a treat: the big sound amplifies the music’s cinematic drama and visceral power.” De hele recensie is hier te lezen (in het Engels).

Nieuwsgierig geworden? Het volledige concert is terug te luisteren via deze link (wel even doorspoelen naar 1:15:05).