The World's Leading
Pop & Jazz Orchestra

Winnaar van 4 Grammy Awards
24 Grammy Nominaties

Terugblikken op North Sea Jazz

Zondag 12 juli stond het Metropole Orkest samen met Laura Mvula op het North Sea Jazz Festival. En dat heeft Ahoy’ geweten! We ontvingen ontzettend veel positieve reacties op Twitter en ook de recensies waren niet mis:

Jazzism: “Het Engels klinkende koraal in Father, Father werd meesterlijk vertolkt door de kopersectie van Metropole en daarna overgenomen door de strijkers.”

Telegraaf: “Zelf genoot ze ook zichtbaar van het prachtorkest achter haar. Samen maakten ze de best mogelijke start voor een hele reeks zangeressen die Ahoy vandaag voor de kiezen krijgt.”

Radio 6: “Als het Metropole Orkest langskomt, dan merk je dat ook wel. Meerdere vrachtwagens achter de schermen en een podium vol met de beste muzikanten van Nederland onder leiding van dirigent Jules Buckley.”

Tubantia: “Dat het optreden de geschiedenisboeken ingaat als een van de hoogtepunten van North Sea 2015 was ook te danken aan de dienende rol van het orkest, dat met zijn fenomenale arrangementen van de liedjes bewees tot de internationale top te horen.”

Bekijk via deze link de uitzending van de NTR waarin vanaf 41 minuut 30 sec. het nummer “Human Nature” ten gehore werd gebracht, met een glansrol voor onze eigen celliste Annie Tangberg!