The World's Leading
Pop & Jazz Orchestra

Winnaar van 4 Grammy Awards
24 Grammy Nominaties

Minister neemt advies Raad voor Cultuur over

Metropole Orkest ondersteund door minister Bussemaker die het advies van de Raad voor Cultuur opvolgt.

Directeur Marc Altink: “We zijn blij dat ons bestaansrecht opnieuw en zo blijvend door iedereen wordt erkend. Afgelopen april was er al het positieve advies van de Raad voor Cultuur en nu neemt het ministerie van OC&W dat advies over. Het Metropole Orkest heeft vanaf zijn verzelfstandiging in 2013 bewezen een culturele organisatie te kunnen opbouwen met 50% subsidie zonder dat zijn artistieke kwaliteit daaronder te lijden heeft gehad. Wij zijn volop gemotiveerd om dit alles verder te consolideren en uit te bouwen; de uitspraak van de Minister geeft hiervoor een eerste goede basis. Geen orkest of culturele instelling in Nederland of daarbuiten biedt zoveel innovatieve, kleurrijke en veelzijdige projecten die vrijwel iedere Nederlander bereiken. De toevoeging van het Metropole Orkest aan de Basis Infrastructuur (BIS) zorgt voor een verrijking en verbreding van het culturele aanbod in Nederland”.

Lees de brief van de Minister op de website van de Tweede Kamer.