The World's Leading
Pop & Jazz Orchestra

Winnaar van 4 Grammy Awards
24 Grammy Nominaties

Opnames met winnaars Prinses Christina Jazz Concours

Vrijdag 17 april was het zover: Lizzy Ossevoort (zangeres) en Stefan Bos (pianist) mochten een nummer opnemen met het voltallige Metropole Orkest! Waarom? Omdat zij dit wonnen tijdens het Prinses Christina Jazz Concours 2014!

Ruim 300 jonge jazzmuzikanten haalden op 29 en 30 november 2014 alles uit de kast voor een professionele jury. Vervolgens werden zeven finalisten geselecteerd en tijdens de finale wonnen Lizzy en Stefan de tweede prijs in categorie 3: 12 t/m 21 jaar en student aan een vakopleiding van een conservatorium.

Die prijs hield in:
• Metropole Orkest Prijs: Een opname als solist met het Metropole Orkest in de studio van het orkest.
• Persprijs: Een les bij een bekende jazzmusicus naar eigen keuze. Ter beschikking gesteld door de Stichting Vrienden van het Prinses Christina Concours en toegekend door vertegenwoordigers van de pers.
• Concertkaarten Jazz International Rotterdam: Kaarten voor een concert van Jazz International Rotterdam in 2015.

Vrijdag namen Lizzy en Stefan, beiden 18 jaar, het nummer ‘The Look of Love’ van Burt Bacharach op in de Metropole Orkest studio. Ze waren enorm onder de indruk en toen we het duo om een reactie vroegen, konden ze maar één ding uitbrengen: “Wow! Het was een geweldige ervaring! Heel bijzonder om dit mee te mogen maken.”

Meer informatie over Lizzy Ossevoort en Stefan Bos is te vinden op hun websites (klik op de naam om naar de website te gaan).

Bekijk hieronder hun optreden tijdens de finale van het Prinses Christina Jazz Concours: