The World's Leading
Pop & Jazz Orchestra

Winnaar van 4 Grammy Awards
24 Grammy Nominaties

MO opnieuw naar de BBC Proms!

Vandaag is bekend gemaakt dat het Metropole Orkest wederom is uitgenodigd voor de BBC Proms in de Royal Albert Hall in Londen. Het optreden in de speciale Late Night Prom vorig jaar was zo succesvol dat de BBC het pop- en jazzorkest opnieuw een plaats geeft in de meest spraakmakende concertserie van de wereld.  Op 12 augustus zal het Metropole Orkest spelen tijdens de “Late Night with… BBC Radio 1Xtra”, gericht op een jonger en breder publiek.

Deze Prom 37 van het seizoen 2015 zal in het teken staan van de samenwerking tussen het Metropole Orkest en hoofdrolspelers uit de Engelse urban scene. Enkele namen zijn vandaag bekend gemaakt: Wretch 32, Krept & Konan en Stormzy. De presentatie is in handen van BBC presentatoren Sian Anderson en MistaJam. Het concert wordt om 22.15 uur lokale tijd (in Nederland een uur later) live uitgezonden op BBC Radio 3 en het digitale radiostation BBC Radio 1Xtra, speciaal voor hip hop, urban, R&B en grime.

Jules Buckley, chef-dirigent van het Metropole Orkest: “Het is een eer om 2 jaar op een rij gevraagd te worden om in deze serie op te komen treden. We zijn heel trots dat onze muzikale ambities en projecten dusdanig opvallen dat ze ver buiten de landsgrenzen gewaardeerd worden!”

“We werken er hard aan om als orkest continu voorop te lopen in de orkestrale pop- en jazzmuziek. Daarmee bereiken we een jong en nieuw publiek. Dat ook de BBC Proms ons om deze reden uitnodigt, is een erkenning van dat feit en uiteraard een groot compliment”. Aldus Marc Altink, directeur van het Metropole Orkest.