The World's Leading
Pop & Jazz Orchestra

Winnaar van 4 Grammy Awards
24 Grammy Nominaties

De Nieuwe Wildernis over de grens

Op 8 april reist het Metropole Orkest af naar Essen in Duitsland voor de première van Die Neue Wildnis. De prachtige film over de Nederlandse natuur in de Oostvaardersplassen wordt vanaf 9 april in meer dan 100 Duitse bioscopen vertoond.

De Nieuwe Wildernis is de meest succesvolle Nederlandse natuurfilm van vorig jaar en is winnaar van de Rembrandt Award 2014 (Beste Nederlandse Film). Twee jaar lang volgde een cameraploeg de vossen, ganzen, ijsvogels, herten en de grootste kudde wilde paarden van Europa. Het resultaat is een natuurfilm zoals die nog nooit eerder in Nederland is gemaakt.

NBTC Holland Marketing grijpt dit moment tevens aan als startmoment voor een grote Duitse natuurcampagne. De film Die Neue Wildnis biedt de mogelijkheid om de natuur in Nederland op een andere en verrassende manier te promoten. Met de natuurcampagne zet NBTC, samen met diverse partners, een nieuw en verrassend stukje Nederland in de etalage. Oftewel: ‘Holland, zoals je het nooit eerder zag.’

In Duitsland wordt het verhaal van de film verteld door Hannes Jaenicke; een succesvol acteur die ook bekend staat als uitgesproken natuurliefhebber.

Bekijk de trailer van Die Neue Wildnis hieronder: