The World's Leading
Pop & Jazz Orchestra

Winnaar van 4 Grammy Awards
24 Grammy Nominaties

Livestream Big Band op zondag 15 maart

Deze week is het zover, dan geeft de Metropole Orkest Big Band in totaal vier optredens die in het teken staan van saxofonist en componist Oliver Nelson. Eerder kon u al genieten van een kijkje in de keuken tijdens de livestream van de repetitie. Nu is het tijd voor het echte werk! Het optreden in Theater Maitland in Driebergen is zondag 15 maart vanaf 15:30 uur te volgen via de livestream op onze website en app voor iOS & Android.

Het album ‘The Blues & The Abstract Truth’ is opgenomen in februari 1961 en uitgebracht op het Impulse! label. Het is zonder twijfel het meest belangrijke album van Oliver Nelson (1932-1975). Dirigent Jörg Achim Keller heeft een bewerking voor bigband gemaakt, maar zonder de magie van het origineel aan te tasten. De Metropole Orkest Big Band speelt deze fantastische remake nog live in Driebergen, Amsterdam en Enschede.