The World's Leading
Pop & Jazz Orchestra

Winnaar van 4 Grammy Awards
24 Grammy Nominaties

Avond van de Filmmuziek op tv

Muziek kan een film naar een hoger plan tillen. En dat er veel prachtige en indringende filmmuziek is gemaakt, dat kunnen we wel stellen na de concerten van De Avond van de Filmmuziek! Om een paar hoogtepunten te noemen: de thema’s uit James Bond, E.T., Süskind en American Beauty. En niet te vergeten Nederlandse pareltjes als Turks Fruit, Soldaat van Oranje en De Nieuwe Wildernis. De muziek wordt aangekondigd door presentator Ruben Nicolai en diverse gastsprekers die hun favoriete muziekstuk introduceren met een persoonlijke anekdote.

De Avond van de Filmmuziek wordt uitgezonden op de volgende momenten:
• Vrijdag 27 maart om 00:20 (officieel dus eigenlijk 28 maart) op NPO1
• Vrijdag 3 april om 20:30 uur op 101TV
• Maandag 6 april (Tweede Paasdag) om 7:38 uur op NPO1

Het is ook mogelijk om de gehele uitzending te bekijken op Uitzending Gemist.