The World's Leading
Pop & Jazz Orchestra

Winnaar van 4 Grammy Awards
24 Grammy Nominaties

Eerste album op eigen MO Blue label

Op zaterdag 21 februari presenteren Metropole Orkest Strings en The Ghost, The King & I het album “The Inventors”. Het is de allereerste release op het nieuwe label MO Blue, waarop het Metropole Orkest zijn eigen opnames van orkestrale pop en jazz uitbrengt. Tijdens het concert in de thuisbasis van het orkest, het MCO Gebouw in Hilversum, wordt het album voor het eerst ten gehore gebracht. Een dag later is een tweede concert in het Chassé Theater in Breda.

In de zomer van 2013 benaderde ‘The Ghost’ (Frans van Geest), ‘The King’ (Vincent Koning) & ‘I’ (oprichter Rob van Bavel) het Metropole Orkest met plannen voor een cd opname.
Het idee? Originele jazz gebaseerd op klassieke composities, gespeeld door het trio (piano, contrabas, gitaar) aangevuld met een grote groep strijkers onder leiding van dirigent Rob Horsting.
Het resultaat? Het album “The Inventors”, met 9 composities door Rob van Bavel die we ietwat gekscherend chamber jazz voor mensen met een hele grote huiskamer noemen. Eentje waar 30 musici met hun instrumenten in passen. Het album staat vol prachtige instrumentale muziek. Lyrische melodieën afgewisseld met virtuoze jazzsolo’s, groovy ritmes en avontuurlijke overgangen van ballad naar uptempo.

Voor een korte impressie kunt u hieronder vast een video van het opnameproces bekijken.