The World's Leading
Pop & Jazz Orchestra

Winnaar van 4 Grammy Awards
24 Grammy Nominaties

Holland Festival presenteert 12 Hour PROM

Het Holland Festival komt dit jaar met een prachtig nieuw initiatief, geïnspireerd op de befaamde BBC Proms: 12 Hour PROM. Het is een mini festival dat plaatsvindt in Het Concertgebouw. Het Metropole Orkest mag het concertgedeelte van het festival afsluiten samen met zangeres/gitarist Anna Calvi.

De dag begint met een concert van Slagwerk Den Haag en wordt gevolgd door een concert van Eva-Maria Westbroek & Amsterdam Sinfonietta. Daarna nemen het Radio Filharmonisch Orkest en Groot Omroepkoor het stokje over, waarna wij de concertavond afsluiten. Het feest gaat dan elders in het gebouw nog even door met een aantal dj’s.

Anna Calvi wordt geroemd om haar operateske zang, haar virtuoze gitaarspel en haar theatrale podiumaanwezigheid, en mag onder meer Brian Eno, Nick Cave en David Byrne tot haar fans rekenen. Zelf bewondert ze onder meer Captain Beefheart, Maria Callas en componist Olivier Messiaen. Calvi’s eigenzinnige songs zullen anders dan anders klinken tijdens dit concert met nieuwe orkestrale versies van nummers van haar twee voor een Mercury genomineerde albums Anna Calvi (2011) en One Breath (2013) en haar recente EP Strange Weather. Verwacht een spectaculair ‘indie-noir’-concert waarin Calvi’s zang wordt ondersteund door band, het Metropole Orkest en koor.