The World's Leading
Pop & Jazz Orchestra

Winnaar van 4 Grammy Awards
24 Grammy Nominaties

Klankbankjes door heel Nederland!

Het Metropole Orkest presenteert in samenwerking met EMS films en Staatsbosbeheer: ‘De Nieuwe Wildernis in Concert’. De succesvolle natuurfilm ‘de Nieuwe Wildernis’ wordt opnieuw vertoond, maar nu met live muziek door het Metropole Orkest. 

Zo brengt ‘De Nieuwe Wildernis in Concert’ een muzikale ode aan de Nederlandse natuur.

De concerten vinden vanaf woensdag 1 oktober plaats in tien verschillende theaters en zalen door het land. Om iedereen alvast een voorproefje op het concert te geven, worden er ‘Klankbankjes’ in parken bij de concertlocaties geplaatst. In het bankje kun je een koptelefoon pluggen en luisteren naar speciaal geselecteerde muziek uit  ‘De Nieuwe Wildernis in Concert’. Het ontwerp van het bankje is afkomstig van bekend meubelontwerper Piet Hein Eek.

Eén met de natuur
Bij het ontwerp van het bankje is rekening gehouden met de omgeving waarin het staat. Met zijn voorliefde voor natuurlijk materiaal, was Piet Hein Eek de perfecte ontwerper om het design van het klankbankje te maken. Hij koos ervoor om als basis meerdere boomstammen te gebruiken, van Hollands Hout geleverd door Staatsbosbeheer. Hierdoor lijkt het bankje onderdeel van de natuur. De boomstammen worden bij elkaar gehouden met spanbanden en een ijzeren frame. De geluidsinstallatie wordt van stroom voorzien door zonnepanelen, die verwerkt zijn in het frame.

De bijzondere bankjes staan van woensdag 24 september tot en met zondag 26 oktober in de diverse stadsparken door heel Nederland. Voor een overzicht van de betreffende parken, ga je naar mo.nl/klankbankje (functioneert het beste op een mobiel apparaat).  Uiteindelijk zal één van de bankjes permanent in natuurgebied de Oostvaardersplassen worden geplaatst.

Deze tournee wordt mede mogelijk gemaakt door Staatsbosbeheer, Hollands Hout, EMS films, en TDK life on record.

Voor toegangskaarten en speeldata klik hier.