The World's Leading
Pop & Jazz Orchestra

Winnaar van 4 Grammy Awards
24 Grammy Nominaties

Metropole Orkest & Laura Mvula naar BBC Proms

Vandaag is bekend geworden dat het Metropole Orkest en Laura Mvula zijn uitgenodigd voor de BBC Proms 2014 in de Royal Albert Hall in Londen. Het Metropole Orkest is als eerste niet-Engels orkest ooit gevraagd invulling te geven aan één van de avonden van de meest sprekende serie: de Late Night Proms, speciaal voor orkestrale jazz, R&B, soul en pop, op dinsdag 19 augustus.

Deze Prom 45 van het seizoen 2014 zal in het teken staan van de samenwerking tussen het Metropole Orkest en singer-songwriter Laura Mvula. Het concert wordt live uitgezonden op BBC Radio 3, 22.15 uur lokale tijd (in Nederland een uur later).

Jules Buckley, chef-dirigent van het Metropole Orkest: “De Proms is de meest prestigieuze concertserie ter wereld, in een van de meest beroemde zalen ter wereld. Dat de projecten die we met het Metropole Orkest ontwikkelen zo interessant, breed gedragen en kwalitatief hoogstaand zijn dat de BBC dit als Late Night Prom wilde programmeren is iets waar we echt heel erg trots op zijn. Samen met Laura Mvula belooft dit echt een bijzondere beleving te worden!”

Mvula en het MO hebben in februari van dit jaar een orkestrale versie van haar geprezen album ‘Sing to the Moon’ opgenomen in de legendarische Abbey Road Studios, waarvan de release nog voor de zomer wordt verwacht.