The World's Leading
Pop & Jazz Orchestra

Winnaar van 4 Grammy Awards
24 Grammy Nominaties

Nieuwe chef-dirigent: Jules Buckley

Wij, het Metropole Orkest en Jules Buckley, hebben besloten om onze succesvolle samenwerking op een bijzondere manier voort te zetten. Met ingang van dit seizoen wordt Buckley onze nieuwe chef-dirigent. Jules Buckley was de afgelopen vijf jaar al als vaste gast-dirigent aan het orkest verbonden en treedt als chef in de sporen van Vince Mendoza, Dick Bakker, Rogier van Otterloo en Dolf van der Linden.

Jules Buckley: “Het is een eer om chef-dirigent te worden van een orkest dat hoort bij de wereldtop in symfonische pop en jazz. Samen gaan we nieuwe projecten maken die hip en spraakmakend zijn, kwaliteit hebben én veel mensen bereiken.”

Marc Altink, directeur van het Metropole Orkest: “Jules is een enorm energieke, jonge professional die precies begrijpt wat het Metropole Orkest nodig heeft. Met hem gaan we ons artistieke profiel aanscherpen en verplaatsen we ons naar de voorkant van de vernieuwingen in de pop- en jazzmuziek. We zijn dan ook buitengewoon verheugd dat hij als chef-dirigent het orkest komt versterken.”

Vanaf 2008 leidde Jules Buckley talloze succesvolle projecten. Samenwerkingen met bijvoorbeeld de Basement Jaxx, Gregory Porter, Michael Kiwanuka en Tori Amos werden wereldwijd zeer goed ontvangen. Jules neemt de positie van chef-dirigent over van Vince Mendoza, die eerder dit jaar om persoonlijke redenen terugtrad. Onder leiding van Vince Mendoza werd het Metropole Orkest twee maal onderscheiden met een Grammy en kreeg het maar liefst 13 Grammy nominaties. Met ingang van dit seizoen is Vince Mendoza benoemd als honorair dirigent en in die hoedanigheid zal hij terug blijven komen bij het orkest.

Het eerste project met Jules in zijn nieuwe rol belooft meteen een spektakel te worden. Op 21 (Eindhoven) en 22 (Groningen) december speelt het orkest een show met Chilly Gonzales, bekend van onder meer Drake en Daft Punk. Kaarten via www.mo.nl/agenda