The World's Leading
Pop & Jazz Orchestra

Winnaar van 3 Grammy Awards
17 Grammy Nominaties

Vriendendag programma

BBC Quincy Jones Prom

Op deze pagina vindt u een uitgebreide beschrijving van het programma van de Vriendendag op 13 oktober.
Alle programmaonderdelen zijn op basis van beschikbaarheid.

Locatie
Muziekcentrum van de Omroep
Heuvellaan 33
1217 JL Hilversum

Voor de routebeschrijving klikt u hier.

Programma Vriendendag donderdag 13 oktober

11.00 uur         Ontvangst met koffie en thee

11.30 uur         Bijwonen van sectierepetities van de MO Academy
Het Metropole Orkest is in 2014 met een eigen Metropole Academy gestart. Op projectbasis krijgen talenten van de Nederlandse Conservatoria bij het orkest een impuls aan hun ontwikkeling. Op donderdag 13 oktober zullen de studenten van de Academy repeteren voor hun concert op vrijdag 14 oktober. De Academy wordt gecoacht door musici van het Metropole Orkest.
De verschillende secties zijn: Ritme/ percussie, arrangeurs, zang, saxofoon/ fluit/ hobo, strijkers, trompet en trombone/ hoorn.
Tijdens de Vriendendag kunnen alle repetities worden bijgewoond. U kunt aanwezig zijn bij de secties die u het meest aanspreken om een kijkje te nemen achter de schermen.

12.45 uur         Lunch (optioneel)
De lunch wordt verzorgd door Muziekcafé Elling en zal plaatsvinden in de vorm van een buffet.

13.30 uur         Bijpraten
Omdat er de afgelopen weken een hoop is gebeurd in en rondom het orkest, praten wij u graag bij. Zo zal er onder andere uitgelegd worden wat de toetreding tot de BIS inhoudt en hoe wij de toekomst, samen met u, voor ons zien.

14.15 uur         Voorronde Metropole Quiz
Later op de middag vindt de finale van de Metropole Quiz plaats. Ook de Vrienden die niet kiezen voor optie 2 later op de dag, kunnen mee doen aan deze voorronde.

14.15 uur         Koffiepauze (optioneel)
De koffiepauze wordt verzorgd door Muziekcafé Elling

15.15 uur         Meedenksessie vriendenwerving
Omdat wij erg dankbaar zijn voor uw bijdrage als Vriend, hebben we een meedenksessie op het programma staan. We horen graag uw ideeën met betrekking tot het werven van nieuwe Vrienden en de synergie tussen de Vrienden en het orkest. Deze meedenksessie staat dan ook in het teken van het uitwisselen van informatie, ideeën en meningen.

16.15 uur         U kunt hier kiezen uit twee opties:
– Optie 1: Lezing door Joris Roelofs: Great Philosophers on Music – Freedom in Improvisation (in het Engels)

Joris Roelofs is een Nederlandse jazz-saxofonist, klarinettist en fluitist. Daarnaast studeerde hij filosofie in de Verenigde Staten. Deze lezing zal in het Engels worden gegeven.

– Optie 2: Rondleiding door het MCO & Metropole Quiz

Omdat het MCO een bijzonder gebouw is met een rijke historie willen we u de optie bieden om dit gebouw eens beter te bekijken. De rondleiding wordt gegeven door een lid van de staf van het Metropole Orkest. Vervolgens sluit u aan bij de Metropole Quiz, leuk voor de echte kenners maar ook voor de Vrienden die juist iets meer over het orkest te weten willen komen. Tijdens de voorronde eerder op de middag komen de vijf finalisten naar voren. Zij zullen de finale spelen. De overige deelnemers spelen uiteraard ook mee maar zullen dit schriftelijk doen. Ook hier geldt uiteraard dat er mooie prijzen te winnen zijn.

17.45 uur         Diner (optioneel)
Het diner wordt verzorgd door Muziekcafé Elling en zal plaatsvinden in de vorm van een buffet.

19.00 uur         Vertoning Quincy Jones Prom
Het Metropole Orkest bracht op maandag 22 augustus tijdens de BBC Proms in de Royal Albert Hall in Londen een avondvullend eerbetoon aan legende Quincy Jones. Richard Bona, Jacob Collier, Laura Mvula, Cory Henry en Alfredo Rodriguez verschenen daarnaast als solisten op het podium.

Omdat wij ons goed kunnen voorstellen dat niet iedereen deze avond in de gelegenheid was om mee te kijken of luisteren, vertonen wij tijdens de Vriendendag exclusief de hele uitzending van de Proms.

21.00 uur         Borrel
Om de dag goed af te sluiten is er vanaf 21.00 uur een borrel.