The World's Leading
Pop & Jazz Orchestra

Winnaar van 4 Grammy Awards
24 Grammy Nominaties

Vriendendag programma

foto: William Maail

Voor het derde jaar op rij organiseren we een dag speciaal voor de Vrienden van het Metropole Orkest! Zondag 28 oktober bent u van harte welkom bij ons ‘thuis’ in het MCO in Hilversum. Het thema van de Vriendendag is ‘Toekomstmuziek’. Het past dan ook prachtig dat de dag wederom samenvalt met de Arrangers Workshop. We praten u compleet bij en lichten een tipje van de sluier op wat betreft toekomstige projecten.

Op deze pagina vindt u een uitgebreide beschrijving van het programma van de Vriendendag op zondag 28 oktober. Alle programma-onderdelen zijn onder voorbehoud en op basis van beschikbaarheid.

Yamaha Blazersklas voor beginners

In de Yamaha Blazersklas leer je vanaf ‘nul’ samen spelen. De workshop is voor iedereen geschikt, zelfs als je voor het eerst een blaasinstrument in handen hebt (fluit, klarinet, saxofoon, hoorn, trompet, trombone of euphonium). We gaan letterlijk spelenderwijs kennis maken met de verschillende instrumenten. Iedereen kiest een instrument en binnen een uur kan men al verschillende tonen spelen! Zo ervaart men hoe het is om te beginnen met een blaasinstrument. En meteen samen te spelen – meteen in een symfonisch blaasorkest!

Workshop Improvisatie

Speelt u al een instrument? Meldt u dan aan voor de ‘Workshop Improvisatie’ gegeven door solisten uit het Metropole Orkest. Het maakt niet uit wat u speelt en we moedigen u aan uw instrument mee te nemen. Deze hoeft u niet de hele dag mee te dragen, we hebben een bewaakte opslag voor instrumenten.

Arrangeren kun je leren

Heeft u ooit eens zelf willen arrangeren? Hoe werkt eigenlijk, voor zo’n vijftigkoppig orkest schrijven? Met deze workshop van Jesse Passenier, die sinds 2012 ruim 70 arrangementen voor het Metropole Orkest schreef en in 2017 de Rogier van Otterloo Award won, duikt u de diepte van de notenbalken in, waar u ‘tips and tricks’ van deze ervaren arrangeur meekrijgt en zelf samen een arrangement in elkaar bouwt. U leert te luisteren naar de verschillende kleuren in het orkest en vervolgens te bepalen wat u waar inzet. Een mooie, leerzame ontdekkingsreis!

Programma

10.15 uur         Ontvangst met koffie en thee

11.15 uur         Opening door dagvoorzitter Heiko van Eldijk

11.20 uur         Bijpraatsessie
Tijdens deze sessie stellen directeur Jan Geert Vierkant en artistiek manager Robert Soomer zich aan u voor, vertellen u hoe het gaat met het Metropole Orkest en wat hun plannen en ambities zijn.

12.00 uur         Lunch (optioneel)
De lunch (€8,95 p.p.) bestaat uit 2 luxe sandwiches, yoghurt in een klein glaasje en fruit. Daarbij kunt u melk, karnemelk of jus drinken.

13.00 uur         Junior Arrangers Session
Het Metropole Orkest speelt tijdens deze sessie stukken van vijf supertalentvolle junior arrangeurs (12-15 jaar). Vince Mendoza zal de stukken toelichten en vertellen over het werk van de arrangeur.

Vanaf 14.00 uur kunt u kiezen uit onder andere de volgende programma-onderdelen. Toelichting op de onderdelen vindt u elders op de pagina.
• Blazersklas voor beginners (Yamaha)
• Arrangeren kan je leren (Jesse Passenier)
• Workshop Improvisatie (Solist Metropole Orkest)
• Presentatie Toekomstmuziek
• Presentatie Resultaten en plannen Vrienden van het MO

17.00 uur         Borrel en MO Pubquiz
Om de dag goed af te sluiten is er vanaf 17.00 uur een borrel. U kunt meedoen aan de MO Pubquiz en er is live muziek door een ensemble van Jong Metropole.

 

Locatie
Muziekcentrum van de Omroep
Heuvellaan 33
1217 JL Hilversum

Voor de routebeschrijving klikt u hier.