The World's Leading
Pop & Jazz Orchestra

Winnaar van 4 Grammy Awards
24 Grammy Nominaties

Vera Laporeva

1e Viool (plaatsvervangend 1e concertmeester)

©Hans van der Woerd

Hoewel ik in 2004 voor het eerste met het orkest speelde, maak ik sinds 2005 officieel deel uit van het Metropole Orkest. Ik kom echt uit een muzikaal gezin, al mijn familieleden zijn musici. Ik heb gestudeerd aan de conservatoria van Utrecht, Brussel, Gent en Rotterdam bij grote violisten zoals W. Libermann, P. Hirschhorn en M. Bezverkhny.

Er zijn zoveel MO-projecten waar ik fijne herinneringen aan heb. Bijvoorbeeld de concerten en cd-opname met Al Jarreau. Als meisje van 14 was ik al gek op zijn muziek. Dat je dan met zo iemand jaren later mag optreden is heel bijzonder. Maar ook de BBC Proms in de Royal Albert Hall en concerten met Gregory Porter en Garcia Lorca Project staan in mijn geheugen gegrift. Ik ben trots op het MO omdat het ondanks alle moeilijkheden toch fantastisch blijft spelen. Maar ik ben ook trots op mijn pianotrio het ‘Erasmus Trio’ waarmee ik veel in het binnen- en buitenland speel.

In mijn vrije tijd schrijf ik kinderboeken. In 2019 gaat er in Minsk (Wit-Rusland) in het stedelijk jeugdtheater een muzikale voorstelling in première naar mijn boek ‘De muzikale avonturen van het rossige jongetje’.