The World's Leading
Pop & Jazz Orchestra

Winnaar van 4 Grammy Awards
24 Grammy Nominaties

Sarah Koch

1e Viool

©Ejam Maail

In 2001 kwam ik officieel bij het Metropole Orkest. Daarmee kwam een droom voor mij uit, want het orkest voelt als mijn tweede thuis. Zowel mijn vader (bijna 30 jaar concertmeester) als mijn moeder (tutti violiste) waren werkzaam in het MO, dus was ik al bekend met het orkest. Het voelde daarom als een warm bad toen ik werd aangenomen. Na vioollessen bij Coosje Wijzenbeek vervolgde ik mijn lessen bij Bouw Lemkes, waarna ik mijn studie op het conservatorium van Rotterdam heb afgemaakt. Dat deed ik bij Natasja Morozova.

De meeste projecten van het Metropole Orkest zijn mij zeer dierbaar. Uitschieters zijn: de BBC Proms concerten, die we nu 4 jaar achter elkaar mogen doen. Verder de Quincy Jones tribute, maar ook het Mingus project zijn dan toch wel de hoogtepunten en hopelijk komen er nog vele hoogtepunten bij.

Naast het orkest ben ik muziekmakelaar. Mensen die livemuziek bij een bijzondere gelegenheid zoeken, adviseer ik en het hele optreden wordt geregeld. Daarbij maak ik dankbaar gebruik van een mooi netwerk van geweldige musici. www.sarahkochmusic.nl