The World's Leading
Pop & Jazz Orchestra

Winnaar van 3 Grammy Awards
17 Grammy Nominaties

Sarah Koch

1e Viool

Sarah is geboren in een muzikaal nest. Haar beide ouders speelden in het Metropole Orkest; haar vader was concertmeester was in het orkest. Op 4-jarige leeftijd begon Sarah met viool en studeerde aan het Rotterdams Conservatorium.

Op vierjarige leeftijd met vioollessen bij Coosje Wijzenbeek. Sarah vervolgde de lessen op twaalfjarige leeftijd bij Bouw Lemkes. Daarna studeerde ze aan het Rotterdams Conservatorium bij Natasja Morozova. Daarnaast kreeg ze privé-les bij Alexander Kerr.

In de eerste periode van haar studie remplaceerde Sarah een aantal jaren in Het Zeeuws Orkest. Tijdens haar laatste studiejaren werkte ze als remplaçant in het Radio Filharmonisch Orkest, het Nederlands Philharmonisch en het Metropole Orkest. Sinds 2001 heeft Sarah een vaste aanstelling bij het Metropole Orket. Daarnaast speelt ze in gelegenheidsensembles. Sarah is te beluisteren als soliste op de cd Esplanada met muziek van collega Eddy Koopman.

Sarah heeft niet echt bepaalde muziekhelden. Ze kan erg genieten van een mooi concert met het Metropole Orkest en een bepaalde artiest. Waar puur vanwege de energie de vonken vanaf spatten: Kurt Elling, Al Jarreau en Basement Jaxx.

Ze houdt er van om naar het filmhuis te gaan, van gezelligheid en lekker eten.