The World's Leading
Pop & Jazz Orchestra

Winnaar van 4 Grammy Awards
24 Grammy Nominaties

Ray Bruinsma

1e Trompet (lead)

©Ejam Maail

Ik ben sinds 2011 lead-trompettist van het Metropole Orkest. Op mijn vierde begon ik al met muzieklessen, en op mijn zevende koos ik voor de trompet. Via de fanfare om de hoek, het Viotta Jeugdorkest, de vooropleiding klassiek en de beroepsopleiding jazz-trompet studeerde ik uiteindelijk af aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag in 1999. Mijn leraren daar waren: Beatrijs Korevaar, Huug Steketee, Ad van Zon, Jarmo Hoogendijk en Jan Oosthof. Voordat ik toetrad tot het MO speelde ik als freelance trompettist in popbands, ensembles, musicals en studio’s met bekende en minder bekende artiesten.

Als lid van het orkest ben ik trots op al mijn collega’s. Op een paar MO-projecten ben ik ook bijzonder trots: Basement Jaxx in London bijvoorbeeld. Het publiek was uitzinnig. Quincy Jones in de Royal Albert Hall in London was voor mij onbeschrijfelijk. Of de cd-opname en concerten met Laura Mvula en de concerten met Gregory Porter.

In mijn vrije tijd ben ik in de eerste plaats natuurlijk vader van mijn twee zoons. Gamen, sporten en muziek luisteren zijn mijn grootste tijdverdrijf.