The World's Leading
Pop & Jazz Orchestra

Winnaar van 4 Grammy Awards
24 Grammy Nominaties

Norman Jansen

Aanvoerder Altviool

©Ejam Maail

Norman Jansen is aanvoerder van de altvioolgroep van het Metropole Orkest. Norman begon op 9-jarige leeftijd met klassiek altviool. Vanaf zijn 12e interesseerde hij zich voor film- en pop muziek, en weer een aantal jaren later maakte hij kennis met jazz muziek. Thuis hoorde hij veel rock, van AC/DC tot Iron Maiden, maar altijd speelde hij het klassieke repertoire op de altviool

Norman vervolgde zijn studie achtereenvolgens aan het Sweelinck Conservatorium en de Indiana University School of Music in de Verenigde Staten. In de VS studderde hij in 1997 af. Zijn leraren waren Ervin Schiffer, Marjolein Dispa-Knaven, Atar Arad en Max Roosenstein.

In 1989 was Norman laureaat op een concours van de Stichting Jong Muziektalent. Hij heeft gewerkt in diverse orkesten en ensembles, waaronder het Brabants Kamerorkest (later Musica Ducis) en Camerata Roman (Zweden). Ook speelde hij bij the Camerata Orchestra (VS)en de Amsterdamse Bachsolisten en het Brabants Orkest.

Sinds 2000 maakt Norman deel uit van het Metropole Orkest. Daarnaast is hij lid van Baileo Strings. Ook vormt hij een duo met mezzosopraan Klaartje van Veen, met wie hij productiewerk verricht.

Norman heeft zijn medewerking verleend aan tal van albums voor allerlei artiesten. Bijvoorbeeld aan Louis van Dijks Mostly Mozart, Bryant Olenders That’s Amore en Charade voor altviool en piano van Ingrid Meuris (wereldpremière) met J. Bashova.

Zijn muzikale helden veranderen regelmatig. Soms focust hij zich een tijdje op een bepaalde artiest of groep, zoals Clean Bandid, maar ook DMG.

Naast muziek spelen, arrangeren en componeren houdt hij van paardrijden en wandelen met zijn honden, plus het buitenleven wat hij daar bij krijgt. Ook is hij vervend kampeerder.

Om media op deze website te kunnen weergeven moet u marketing cookies toestaanZelf instellen