The World's Leading
Pop & Jazz Orchestra

Winnaar van 3 Grammy Awards
17 Grammy Nominaties

Mieke Honingh

Altviool

Mieke Honingh studeerde viool en altviool aan het Amsterdams Conservatorium. Haar leraren waren o.a. Leo Boelens en Matthias Maurer. In 1988 studeerde ze af aan de Utrechtse Hogeschool voor de Kunsten bij Prunella Pacey. Verder volgde ze enkele masterclasses van o.a Yuri Bashmet en het Kodaly Kwartet. Ook nam ze privé-lessen van Ken Hakii (aanvoerder alten KCO).

Sinds 1990 is ze verbonden aan het Metropole Orkest. Daarnaast speelt ze in het Gustav Klimt Strijkkwartet. Dit kwartet bestaat voornamelijk uit leden van het Metropole Orkest, te weten Arlia de Ruiter (concertmeester) en Bastiaan van der Werf (solo-cellist), aangevuld met de Amerikaanse violiste Lorre-Lynn Trytten.

Mieke Honingh maakt ook deel uit van het Amsterdam Viola Quartet onder leiding van Esther Apituley. Dit ensemble geniet aanzienlijke bekendheid in binnen- en buitenland. Ze speelt ook in het Pallas Trio (piano, klarinet, altviool). Mieke heeft met haar ensembles met veel verschillende grote musici gewerkt. Onder hen Bob Brookmeyer, Branford Marsalis, Marco Borsato, Acda en de Munnik, Michael Moore en Ernst Reyseger.