The World's Leading
Pop & Jazz Orchestra

Winnaar van 4 Grammy Awards
24 Grammy Nominaties

Jasper van Rosmalen

1e Viool (2e plaatsvervangend concertmeester)

©Ejam Maail

Na 9 jaar remplaçant te zijn geweest bij het Metropole Orkest, ben ik sinds 2017 in vast onderdeel van het orkest. Ik studeerde viool aan het Koninklijk Conservatorium Den Haag bij Jaring Walta en Ilona Sie Dhian Ho en aan het Conservatorium Tilburg bij Chris Duindam en Thijs Kramer. Hoewel ik klassiek ben opgeleid, heb ik me altijd laten leiden door mijn brede muzikale interesse. Een mooi voorbeeld daarvan was mijn eindexamen: naast het Brahms vioolconcert en Bach speelde ik ook met Guus Meeuwis, en begeleidde ik een film met muziek van ‘Boy Edgar prijswinnaar’ Oene van Geel.

De diversiteit aan stijlen is precies wat ik zo geweldig vind aan het MO. De ‘taal van de muziek’ kent zoveel verschillende vormen, met elk hun eigen makers en liefhebbers. Dit orkest in het bijzonder spreekt de taal van heel veel verschillende mensen. Bijzondere hoogtepunten waren de tournees met Gregory Porter, met Herbie Hancock op North Sea Jazz en natuurlijk Snarky Puppy.

Naast mijn werkzaamheden bij het MO doe ik veel studiowerk en speel ik als duo met accordeonist Stanislav Jusufovic. Verder ben ik te horen in de musical Soldaat van Oranje. Naast de concertzaal is het museum mijn meest favoriete plek. Als liefhebber en beginnend verzamelaar heb ik een grote passie voor, hedendaagse, beeldende kunst.