The World's Leading
Pop & Jazz Orchestra

Winnaar van 4 Grammy Awards
24 Grammy Nominaties

Jasper Soffers

Piano / Synthesizer

©Ejam Maail

Jasper is op zijn 12e begonnen met pianoles. Na de middelbare school is hij toegelaten op het conservatorium van Rotterdam en heeft daar les gehad van Rob van Kreefeld en Jan Laurens Hartong. In 1999 studeerde hij af met een extra aantekening cum laude voor het begeleiden.

Jasper speelde op diverse jazzfestivals in Malta, Boston, New York (The Village Vanguard), Baltimore, het North Sea Jazz Festival, Moskou en St. Petersburg. Hij was ook te horen in Frankrijk, Bangkok, Pettaya (Thailand), Jakarta, Baku (Azerbeidzjan), Oekraïne en Mali (West Afrika). Jasper werkte samen met gevestigde muzikanten als Bob Brookmeyer, Kenny Wheeler, Dave Valentine, Jerry en Ack van Rooijen en John Marshall. bovendien begeleidde hij Bud Shank, Toots Thielemans, Bobby Shew, The New York Voices, John Clayton en David Liebman.

Zijn helden zijn Herbie Hancock, Toots Thielemans (met hem heeft hij enkele concerten mogen spelen), Jacky Terrasson en de Duitse arrangeur Claus Ogerman.

Naast muziek houdt Jasper van fotograferen en koken. Daarnaast heeft hij enkele oldtimers waar hij graag mee de weg op gaat.