The World's Leading
Pop & Jazz Orchestra

Winnaar van 4 Grammy Awards
24 Grammy Nominaties

Herman van Haaren

2e Viool (plaatsvervangend aanvoerder)

©Ejam Maail

Sinds september 1994 heb ik een contract in het Metropole Orkest. Klassiek vioolspelen heb ik gestudeerd bij Katy Sebesteyn (Brussel) en jazz en improvisatie bij Pierre Blanchard (Parijs).

Sinds 1994 heb ik in het Metropole Orkest vele fantastische producties meegemaakt waaronder de concerten met Herbie Hancock in Paradiso en Laura Mvula op het North Sea Jazz Festival, om er slechts twee te noemen. Waarom deze twee? Deze concerten hadden een hoog magiegehalte. Magie komt tegemoet aan onze bedoelingen. Magie is nooit te voorspellen, maar kan gebeuren wanneer aan alle voorwaarden is voldaan. Het is daarom onze taak als orkest om optimaal ‘voorwaardenscheppend’ te zijn. Wanneer de condities van de locatie, de artiest, het orkest en het publiek optimaal samenwerken, dan kunnen deze samen boven zichzelf uitstijgen. Dergelijke verheffende gebeurtenissen behoren mijns inziens tot onze eerste levensbehoeften.

In mijn vrije tijd buiten het Metropole Orkest maak ik ook muziek op andere instrumenten, ook met en voor anderen, geniet ik graag van de natuur, sport ik, kijk ik naar films en naar voorstellingen in het theater, en lees ik typische boeken die inhoudelijk levensbeschouwend zijn. Het is voor mij een zegen om altijd met kunst bezig te kunnen zijn en met muziek in het bijzonder, en om dit te kunnen delen met andere mensen.