The World's Leading
Pop & Jazz Orchestra

Winnaar van 4 Grammy Awards
24 Grammy Nominaties

Annie Tångberg

Cello

©Ejam Maail

Ik ben in 2003 bij het MO gekomen. Mijn ouders waren amateurmusici en wilden er nog graag een violist bij, maar ik wilde juist cello spelen. En dat kreeg ik voor elkaar. In Oslo studeerde ik bij Barrat-Dues Conservatorium en in Den Haag op het Koninklijk Conservatorium.

Ik heb goede herinneringen aan de BBC Proms concerten in The Royal Albert Hall, elk jaar dat we er zijn geweest. The Royal Albert Hall is een bijzondere plek. In 2017 speelden we ons ‘eigen’ Mingus project. Daar gaan dus mensen helemaal van uit hun plaat. Verder nog een kleine greep uit mooie projecten: Snarky Puppy, Gregory Porter, Herbie Hancock en North Sea Jazz is sowieso een jaarlijks hoogtepunt. Verder was het heel leuk om samen met het West Side Trio de muziek voor de stille film Tabu te schrijven, arrangeren en uit te voeren. Samen met de strijkers van het Metropole.

Ik ben er verder trots op dat het Metropole Orkest na de moeilijke periode in 2012 nog bestaat en dat er door onze chef-dirigent en staf zo hard wordt gewerkt om te zorgen dat het zo blijft. Als ik tijd over heb ga ik met vrienden naar bizarre films, kook ik iets lekkers of ga op reis.

www.annietangberg.nl

Om media op deze website te kunnen weergeven moet u marketing cookies toestaanZelf instellen