The World's Leading
Pop & Jazz Orchestra

Winnaar van 3 Grammy Awards
17 Grammy Nominaties

Annie Tångberg

Cello

Annie Tångberg is celliste in het Metropole Orkest. Zij werd geboren in 1972 te Oslo, Noorwegen. Begin jaren negentig studeerde ze musicologie aan de Universiteit van Oslo. Van 1992 tot 1995 studeerde ze cello aan het Barratt-Dues conservatorium in Oslo bij Natasha Brofsky en Bjorn Solum. Zij vervolgde haar studie cello aan het Koninklijke Conservatorium te Den Haag bij Jean Decroos en Monique Bartels.

In het jaar 2000 behaalde ze het diploma tweede fase kamermuziek en orkestspel. Sinds 1990 volgde ze masterclasses bij Uzi Wiesel, William Pleeth, Truls Mork, het Chilingerean Quartet, Wofgang Laufer, het Grieg Trio en Maarten Mosterd.

Popmuziek en jazz hebben haar Annie altijd geboeid. Toen ze nog in Noorwegen woonde, speelde ze in verschillende bandjes en groepen. Van 1997 tot 1998 was ze cellodocente voor de regio Lofoten en Vesteraalen in Noorwegen. Ook heeft ze een aantal jaren deel uitgemaakt van vaste groepen als tangogroep El Conjunto, Het Haags Kamerensemble (klassieke kamermuziek) en Duo Percucello (slagwerk – cello duo). Ook zat ze in Marc van Vugt’s Big Bizar Habit (big band) en het cellokwartet ‘Djessus’ met Ernst Reijseger. Daarnaast nam ze deel aan diverse freelance werkzaamheden.

Sinds 2003 is Annie in vaste dienst bij het Metropole Orkest.

www.annietangberg.nl