The World's Leading
Pop & Jazz Orchestra

Winnaar van 4 Grammy Awards
24 Grammy Nominaties

Metropole Orkest – Ramses Leeft!

Om media op deze website te kunnen weergeven moet u marketing cookies toestaanZelf instellen

Tien jaar geleden stierf Nederlands grootste chansonnier Ramses Shaffy. Zoals hij zelf zong: We zullen doorgaan! Het Metropole Orkest laat horen hoe levend zijn werk nog altijd is.

De bekroonde zanger/acteur Maarten Heijmans, vooral bekend van zijn rol als Ramses in de gelijknamige televisieserie, zal samen met andere vocalisten van nu de mooiste Shaffy-nummers zingen. Zoals Lucas Hamming, singer-songwriter en ster in de musical All Stars. En zangeres Janne Schra, die met ‘OK’ onlangs een ‘weldadig relaxte plaat’ (OOR) uitbracht. U hoort bovendien de legendarische fluitist Thijs van Leer, die ooit als musicus begon bij Ramses Shaffy.
Voor de concerten in Zwolle, Rotterdam en Venlo zal in plaats van Maarten Heijmans musicalster en zanger William Spaaij het gezelschap aanvoeren. Spaaij is onder andere bekend van zijn rol als de jonge Ramses in de gelijknamige musical.

De ‘Shaffy Cantate’, ‘Sammy’, ‘Pastorale’ en natuurlijk ‘Zing, vecht, huil, bid, lach, werk en bewonder’: een louterend concert. U hoort en ziet hoe Ramses als icoon van een generatie een unieke inspiratiebron werd voor velen.

Data en tickets:

1 december:  Theater Tilburg, Tilburg

2 december: De Vereeniging, Nijmegen

3 december: Het Concertgebouw, Amsterdam

4 december: Zuiderstrandtheater, Den Haag

5 december: De Spiegel, Zwolle

8 december: Nieuwe Luxor, Rotterdam

9 december: SPOT, Groningen

10 december: Theater Orpheus, Apeldoorn

11 december: Maaspoort, Venlo