The World's Leading
Pop & Jazz Orchestra

Winnaar van 4 Grammy Awards
24 Grammy Nominaties

Inspireer een generatie…

Laat na aan het Metropole Orkest

Denkt u aan een orkest, dan denkt u aan klassiek. Maar dat speelt het Metropole Orkest (MO) niet. Wel jazz, pop, soul, funk, cabaret, musicals, filmmuziek en wereldmuziek. Van nu en van langer geleden.

U kunt het orkest helpen om zijn bestaan en bijzondere positie voor de toekomst te verzekeren met uw nalatenschap. U levert een extra en blijvende stimulans aan de waarde die het Metropole Orkest heeft voor de cultuur in Nederland, maar ook voor onze maatschappij door het Metropole Orkest voor de volgende generatie te kunnen behouden. Schenkingen van muziekliefhebbers helpen het orkest ook bij het organiseren van projecten op het gebied van educatie en talentontwikkeling en het waarmaken van zijn artistieke ambities.

“We hopen nog lang te mogen genieten van de muziek van het Metropole Orkest en met onze nalatenschap willen mijn partner en ik een steentje bij te dragen op het moment dat we er samen niet meer zullen zijn. Generaties na ons moeten de kans blijven krijgen om te ervaren dat het Metropole Orkest een toporkest is in zijn soort en onmisbaar. Het is een deel van ons leven geworden. We zijn onder de indruk van de educatieve projecten en de visie voor de artistieke toekomst van dit unieke orkest.”

Anonieme legator

Uw wensen

Bij het doen van een gift of het nadenken over uw nalatenschap kunt u zelf bepalen wat er met uw geld gebeurt. Het is mooi om gedurende uw leven mee te kunnen genieten van een maatschappelijk en cultureel goed doel dat direct voordeel heeft van uw gift, maar het is ook een fijn idee om te weten dat na uw overlijden uw geld een mooie en nuttige bestemming krijgt. Het Metropole Orkest is u graag behulpzaam door mee te denken over de diverse mogelijkheden die u hierbij heeft en uw persoonlijke wensen op kortere of langere termijn te realiseren.

De Stichting Metropole Orkest is een zogenoemde Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI) en wordt door de Belastingdienst gerekend tot de Culturele Instellingen. Dit betekent dat uw nalatenschap is vrijgesteld van erf- en schenkbelasting, waardoor het Metropole Orkest volledig en onbelast voordeel heeft van het door u nagelaten bedrag.

Vragen?

Als u meer wilt weten over de genoemde mogelijkheden of kennis wilt maken met de mensen achter het Metropole Orkest kunt u contact opnemen met directeur Jan Geert Vierkant:

Jan Geert Vierkant
jangeert@mo.nl
tel.: 035-6714161