The World's Leading
Pop & Jazz Orchestra

Winnaar van 4 Grammy Awards
24 Grammy Nominaties

Metropole Orkest Strings with The Ghost, The King & I – The Inventors

Om media op deze website te kunnen weergeven moet u marketing cookies toestaanZelf instellen

In de zomer van 2013 benaderde ‘The Ghost’ (Frans van Geest), ‘The King’ (Vincent Koning) & ‘I’ (oprichter Rob van Bavel) het Metropole Orkest met plannen voor deze opnames. Het idee? Originele jazz gebaseerd op klassieke composities, gespeeld door het trio (piano, contrabas, gitaar) aangevuld met de strijkers van het Metropole Orkest onder leiding van dirigent Rob Horsting. De keuze voor Metropole Orkest Strings was een evidente, de musici zijn veelal klassiek geschoold maar bezitten de speciale timing die nodig is jazz te spelen. Het resultaat? Een album met 9 composities door Rob van Bavel, dat nu ook tweemaal live wordt uitgevoerd. Deze samensmelting van jazz en orkestrale muziek kan misschien het best worden omschreven als ‘chamber jazz’ voor mensen met een hele grote huiskamer. Eentje waar 30 musici met hun instrumenten in passen. ‘The Inventors’ is prachtige instrumentale muziek. Klassieke melodieën afgewisseld met virtuoze jazzsolo’s, groovy ritmes en avontuurlijke overgangen van ballad naar uptempo.

Distributie en sales via New Arts International

The Ghost, The King & I
Het jazztrio “The Ghost, the King and I” is een drumloze bezetting die werd opgericht door pianist Rob van Bavel en bestaat verder uit gitarist Vincent Koning en contrabassist Frans van Geest. De drie heren brengen een programma waarbij krachtig eigen werk, kernachtige improvisaties en bewerkingen van klassieke composities (o.a. Debussy) centraal staan. Instrumentale jazz van absoluut topniveau! Het trio heeft op diverse podia binnen en buiten Europa gespeeld waaronder Groot-Brittannië en Japan (Tokyo Jazzfestival). Ook maakte zij een tournee door Siberië en diverse malen door Korea. www.theghostthekingandi.com

Metropole Orkest Strings
Als onderdeel van het Metropole Orkest spelen de strijkers een enorme verscheidenheid aan muzikale genres. Hierdoor staat Metropole Orkest Strings wereldwijd bekend om de speciale timing die nodig is om hedendaagse pop en jazz te spelen. Zo nu en dan laten ze het koper en de ritmesectie thuis om in de studio of op het podium met nationale en internationale topartiesten te musiceren. Metropole Orkest Strings speelde in het recente verleden met Madeleine Peyroux in het Concertgebouw en voorzag opnames van Marco Borsato, Melody Gardot, Mathilde Santing en Professor Green en vele anderen van een rijk strijkersgeluid.