The World's Leading
Pop & Jazz Orchestra

Winner of 4 Grammy Awards
24 Grammy Nominations

Concert van hoop

EEN HOOPVOL EN POSITIEF MUZIKAAL GELUID VANUIT AHOY

U bekijkt een pagina over een concert dat al heeft plaatsgevonden.
Klik hier om naar de actuele concertagenda te gaan.

Maurice Luttikhuis, dirigent

Diggy Dex, zang

Guus Meeuwis, zang

3JS, band

O'G3NE, band

Suzan & Freek, band

Edsilia Rombley, zang

Stef Bos, zang

Een jaar na het uitbreken van de coronapandemie zendt de EO een tweede ‘Concert van hoop’ uit, live vanuit een leeg Rotterdam Ahoy. Samen met het Oranje Fonds wil de EO door muziek en verhalen opnieuw hoop geven. Tijdens het concert deelt het Metropole Orkest het podium met Guus Meeuwis, Diggy Dex, Suzan & Freek, 3JS, OG3NE, Stef Bos en Edsilia Rombley.

Naast muzikale optredens zijn er ook hoopvolle verhalen te horen van mensen die zich als maatje via het Oranje Fonds inzetten voor een ander, omdat juist nu niemand er alleen voor moet staan.

Aan het Concert van hoop werken meerdere artiesten mee onder wie Guus Meeuwis, Suzan & Freek en Diggy Dex. Voor artiesten is de coronapandemie ook een moeilijke tijd; geen optredens, geen volle zalen en veel minder de kans om door muziek hoop te geven aan fans. Guus Meeuwis: “Wij als artiesten weten als geen ander hoe hoopvol muziek is. Muziek kan de last dragen, daar wordt het lichter van. Ik ben dan ook heel blij dat ik mijn steentje mag bijdragen.”

Voor Diggy Dex is het een bijzondere avond, hij en zijn gezin zetten zich ook in voor anderen via het Oranje Fonds: “Wij kunnen er als maatjes zijn voor anderen, ik hoop dat veel mensen door de muziek en verhalen geïnspireerd raken om ook iets voor een ander te doen.”

Dit concert is op 10 maart om 20.30 uur te zien op NPO1.

Concerts

Wed 10 Mar, 8:30 pm
Ahoy, Rotterdam