The World's Leading
Pop & Jazz Orchestra

Winnaar van 4 Grammy Awards
24 Grammy Nominaties

Metropole Orkest & Roberto Fonseca

Nieuwjaarsconcerten

U bekijkt een pagina over een concert dat al heeft plaatsgevonden.
Klik hier om naar de actuele concertagenda te gaan.

Om media op deze website te kunnen weergeven moet u marketing cookies toestaan Zelf instellen

Jules Buckley, dirigent

Roberto Fonseca, piano

Het Metropole Orkest (onder leiding van Jules Buckley) en de veelgeprezen Cubaanse pianist Roberto Fonseca bundelen de krachten om het nieuw jaar op feestelijke wijze te beginnen.

Roberto Fonseca put met zijn muziek uit een breed scala aan muzikale tradities en genres. De in Havana geboren artiest komt uit een muzikaal gezin en mengt Cubaanse en Afrikaanse muziekstijlen met jazz en elementen uit de klassieke muziek. Na uitgebreid te hebben getoured met de Buena Vista Social Club, wilde Roberto de wereld veroveren met zijn eigen muziek. Dit leidde tot een Grammy-nominatie voor zijn album ‘YO’ (2012) en lovende kritieken voor zijn samenwerking ‘At Home’ met de Malinese zangeres Fatoumata Diawara. Met het Metropole Orkest (MO) zal Roberto ook muziek uitvoeren van zijn laatste album ‘ABUC’, een viering van Cubaanse muziek. MO chef-dirigent Jules Buckley: “Roberto is een meesterlijke pianist en hij creëert, net als het Metropole Orkest, nieuwe en opwindende muziek met een diepgaand begrip van en liefde voor traditie en zijn eigen muzikale erfenis.”

Roberto Fonseca is, op zijn beurt, trots op de aanstaande samenwerking met het Metropole Orkest. “Het is een Grammy-winnend ensemble dat een jazz-bigband combineert met een symfonieorkest. De musici zijn uniek in hun ervaring met het spelen van verschillende stijlen van latin en wereldmuziek. Ik ben vereerd met hen te spelen.”

Concerten

wo 1 jan, 20:00
Philharmonie, Köln

za 4 jan, 20:00
Chassé Theater, Breda