The World's Leading
Pop & Jazz Orchestra

Winner of 4 Grammy Awards
24 Grammy Nominations

Dudok Vijverconcert

Ode aan de media

U bekijkt een pagina over een concert dat al heeft plaatsgevonden.
Klik hier om naar de actuele concertagenda te gaan.

Metropole Orkest

Jan Stulen, dirigent

Karin Bloemen, zang

Giovanca, zang

Brace, zang

Paul de Leeuw, presentatie

Tijdens deze muzikale ode aan de rijke omroepgeschiedenis van Mediastad Hilversum wordt het publiek meegenomen in de tijd. Legendarische mediamomenten worden geprojecteerd op het Raadhuis, terwijl het Metropole Orkest vanuit de verschillende hoeken de bekende tv-tunes ten gehore brengt.

Tegen het decor van de bijzondere architectuur van Dudok speelt zich de geschiedenis van de mediastad af. De toehoorders krijgen een zinnenprikkelende voorstelling te zien. ‘Het Metropole Orkest heeft een bijzonder mooie opstelling waarbij het hele raadhuis als podium wordt ingezet,’ vertelt Peter Blom van IDTV, die verantwoordelijk is voor het concept en de uitvoering van het Vijverconcert. Te zien zijn bijzondere televisiemomenten, zoals bijvoorbeeld de eerste stap op de maan, zaterdagavond nostalgie maar ook legendarische sportmomenten waarbij vele Nederlandse gezinnen aan de buis gekluisterd zaten. De presentatie van het programma is in handen van Paul de Leeuw die onlosmakelijk verbonden is met het heden en verleden van televisie.

Het Vijverconcert is voor jong en oud, voor de Hilversummers die hier geboren en getogen zijn en die hier in de loop der jaren zijn neergestreken en zeker ook voor die hier een veilig heenkomen zoeken. Iedereen is welkom.

De NOS neemt het concert op en zal het zaterdag 16 juli om 21.20 uur uitzenden op NPO 1.

Concerts

Thu 14 Jul, 10:00 pm
Gemeentehuis Hilversum, Hilversum