The World's Leading
Pop & Jazz Orchestra

Winnaar van 4 Grammy Awards
24 Grammy Nominaties

Junior Arrangers Session

Naast de jaarlijkse Metropole Orkest International Arrangers Workshop organiseren we dit jaar voor de derde keer de Junior Arrangers Session voor talenten tussen de 12 en 16 jaar.

  • Ben jij tussen de 12 en 16 jaar?
  • Bespeel je op goed niveau een muziekinstrument?
  • Beheers je het notenschrift heel goed?
  • Heb je al weleens wat muziek geschreven?
  • Zou je het te gek vinden om muziek te schrijven voor het Metropole Orkest?

Dan heb jij nu de kans om je op te geven voor de Junior Arrangers Session van het Metropole Orkest: “Juniors” schrijven muziek voor het volledige Metropole Orkest, een orkest met een ritmesectie, trompetten, trombones, Franse hoorn, saxen, fluiten, hobo, percussie, harp en een complete strijkersgroep! 

Geef je op door voor 24 mei een e-mail te sturen aan educatie@mo.nl.
Vermeld je naam, leeftijd, instrument, ervaring met muziek schrijven en waarom je mee wilt doen!
Stuur een opname van jezelf mee, als je die hebt en misschien een pdf van een partituur.

Op 25 mei a.s. selecteren we op basis van muzikale ervaring en de reden van opgave maximaal 4 deelnemers om een kort stuk muziek van ongeveer twee minuten te schrijven.

De gekozen deelnemers krijgen op zaterdag 9 juni (van 11.00 tot 13.30 uur) een introductie en instructie over het schrijven voor het Metropole Orkest in het Muziekcentrum van de Omroep in Hilversum. De deelnemers krijgen informatie over het orkest en aanwijzingen voor lay-out en instrumentatie. 

Tijdens het schrijfproces wordt, waar nodig, gezorgd voor goede hulp en begeleiding. De introductie en begeleiding zal worden verzorgd door Henk Heijink, die al meer dan 30 jaar als trompettist, arrangeur en artistiek producer voor het Metropole Orkest werkt. 

Op zondagmiddag 28 oktober om 13.00 uur zal de muziek die geschreven wordt door de “junior arrangers” door het Metropole Orkest onder leiding van Vince Mendoza gespeeld en nabesproken worden. Van deze sessie wordt een professionele opname gemaakt! Familie en vrienden van de 4 deelnemers zijn welkom bij deze opname.

De Junior Arrangers Session is een onderdeel van de vermaarde Metropole Academy International Arrangers Workshop die van 25 tot en met 30 oktober weer plaatsvindt in Hilversum. Acht jonge arrangeurs worden geselecteerd uit inzendingen uit de hele wereld om een week lang te werken met het Metropole Orkest, honorair dirigent Vince Mendoza en een gastsolist.