The World's Leading
Pop & Jazz Orchestra

Winnaar van 4 Grammy Awards
24 Grammy Nominaties

ClubMO Amsterdam Dance Event

Om media op deze website te kunnen weergeven moet u marketing cookies toestaanZelf instellen
Om media op deze website te kunnen weergeven moet u marketing cookies toestaanZelf instellen

Op woensdag 19 oktober speelt het Metropole Orkest het openingsconcert van Amsterdam Dance Event én vindt het volgende ClubMO Events plaats in de Melkweg.

Solist deze dag is Suzanne Ciani. Suzanne, opgeleid als klassiek componist, werd eind jaren zestig pionier op het gebied van elektronische modulaire uitvoeringen door live muziek te maken met de analoge Buchla-synthesizer. Daarnaast verwierf ze een plek als veelgeprezen sound designer voor film, games en commercials. Na meer dan twintig soloplaten te hebben uitgebracht, was het album “LIVE Quadraphonic” uit 2018 voor Suzanne aanleiding om zich weer te storten op liveoptredens. Ze geeft wereldwijd concerten met haar Buchla 200e, de moderne versie van de door visionair Don Buchla ontworpen analoge modulaire synthesizer die Suzanne in de jaren 70 bespeelde.

Bij dit eenmalige optreden met het Metropole Orkest in de Melkweg zal Ciani de ruimtelijke beweging van het geluid sturen in een quadraphonic speaker set up. Vier even krachtige luidsprekers in tegenovergestelde hoeken zullen een hypnotiserende surround sound-ervaring creëren waar elektronische en akoestische instrumenten met elkaar verweven zijn.

Dirigent en arrangeur Simon Dobson vertelt in de video hiernaast alvast meer over zijn werk bij dit project. Het eindresultaat zie je woensdag in de Melkweg!