The World's Leading
Pop & Jazz Orchestra

Winnaar van 4 Grammy Awards
24 Grammy Nominaties

Richard Bona & Metropole Orkest

Onder leiding van Vince Mendoza

Om media op deze website te kunnen weergeven moet u marketing cookies toestaan Zelf instellen

Vince Mendoza, dirigent

Richard Bona en Metropole Orkest zijn terug! Onder leiding van honorair dirigent Vince Mendoza spelen de charismatische bassist en het orkest in februari 2025 een naadloze mix van muzikale werelden en stijlen.

Net als het Metropole Orkest staat Richard Bona bekend om zijn liefde voor het mixen van jazz met zijn muzikale roots en invloeden van wereld- en popmuziek. Bona begon in Kameroen als een multi-instrumentalist, de muziek van Jaco Pastorius inspireerde hem zich te specialiseren als bassist. Gedurende zijn carrière is hij constant bezig zijn muzikale wereld uit te breiden door samen te werken met artiesten als Joe Zawinul, Salif Keita, George Benson, Chaka Khan, Pat Metheny, Quincy Jones en Alfredo Rodriguez.

Het orkest en de bassist zijn geen vreemden van elkaar. Metropole Orkest nodigde Bona uit als solist voor zijn International Arrangers Workshop in 2013 en vond elkaar daar in de visie op muziek als universele taal. Na opnieuw het podium te hebben gedeeld tijdens de Quincy Jones Prom in 2016 en de tour door Nederland in 2023, hebben ze nu het perfecte moment gevonden om opnieuw werken aan het creëren van een rijke mix van muziekstijlen.

Met het Metropole Orkest brengt Richard Bona orkestrale versies van zijn beste werk en nieuw gecomponeerde muziek.

Bestel nu uw tickets

wo 19 feb, 20:00
Atlas Theater, Emmen

Koop kaarten

do 20 feb, 20:30
TivoliVredenburg - Grote zaal, Utrecht

Koop kaarten

za 22 feb, 20:00
Theater aan het Vrijthof, Maastricht

Koop kaarten

zo 23 feb, 19:00
Philharmonie, Essen

Koop kaarten