The World's Leading
Pop & Jazz Orchestra

Winnaar van 4 Grammy Awards
24 Grammy Nominaties

Cécile McLorin Salvant & Metropole Orkest

Onder leiding van Darcy James Argue

Om media op deze website te kunnen weergeven moet u marketing cookies toestaan Zelf instellen

Darcy James Argue, dirigent

Cécile McLorin Salvant wordt geprezen als een van de beste jazz-zangeressen van haar generatie en door de New York Times in een rijtje geplaatst met legendarische vocalisten als Billie Holiday, Sarah Vaughan en Ella Fitzgerald. Haar muziek, gezongen in zowel Engels als Frans, geeft een eigentijdse betekenis aan jazz, soul en blues, en blijft vele harten veroveren.

Voor haar albums “The Window,” “Dreams and Daggers,” en “For One To Love” won Salvant drie opeenvolgende Grammy Awards voor Best Jazz Vocal Album, en in 2014 werd haar album “WomanChild” genomineerd voor dezelfde prijs. In 2020 ontving ze zowel de MacArthur Fellowship als de Doris Duke Artist Award. “Ghost Song,” haar eerste album bij Nonesuch Records, werd in maart 2022 uitgebracht en ontving lovende kritieken en twee Grammy-nominaties.

Samen met het volle geluid van het Metropole Orkest en haar betoverende stem komt Salvant in het voorjaar van 2025 voor een tour naar Groningen, Utrecht, Amsterdam en Eindhoven. De shows zijn onder leiding van Darcy James Argue.

Bestel nu uw tickets

ma 3 feb, 20:00
SPOT - Grote Zaal, Groningen

Koop kaarten

di 4 feb, 20:15
TivoliVredenburg - Grote zaal, Utrecht

Koop kaarten

wo 5 feb, 20:15
Het Concertgebouw, Amsterdam

Koop kaarten

vr 7 feb, 20:15
Muziekgebouw, Eindhoven

Koop kaarten