The World's Leading
Pop & Jazz Orchestra

Winnaar van 4 Grammy Awards
24 Grammy Nominaties

Avishai Cohen & Metropole Orkest

Onder leiding van Jules Buckley

Jules Buckley, dirigent

In mei 2025 komen de werelden van Avishai Cohen, het Metropole Orkest en Jules Buckley samen tijdens vijf concerten in Nederland en België. Samen komt het drietal naar TivoliVredenburg, Muziekgebouw Eindhoven, Paiais de Beaux-Arts de Charleroi, Amare en Het Concertgebouw.

Avishai Cohen, bekend om zijn onmiskenbare stijl en technische perfectie, wordt wereldwijd gezien als een van de meest invloedrijke bassisten van deze tijd. Zijn meeslepende composities en virtuoze spel leverden hem een trouwe schare fans en lof van critici over de hele wereld op.
Zowel privé als in zijn muziek verbindt hij stijlen uit alle uithoeken van de wereld. Sinds Chick Corea hem ontdekte werkte hij met grote namen als Bobby McFerrin en Alicia Keys. Maar misschien wel de meeste indruk maken Avishai Cohens eigen composities en zijn fysieke spel.
DownBeat magazine noemde Avishai “a jazz visionary of global proportions”. Bass Player magazine verklaarde hem tot 1 van de 100 meest invloedrijke bassisten van de twintigste eeuw.

Zet naast deze bas held het Metropole Orkest en chef-dirigent Jules Buckley en het kan niet anders dan een onvergetelijke avond worden. Bekend om het vermogen om genres te overstijgen en muzikale grenzen te verleggen, zorgen het orkest en Jules voor een rijke, creatieve en dynamische aanvulling op Avishai Cohens betoverende muziek. Samen zullen zij zowel nieuwe stukken als Avishai’s mooiste werk ten gehore brengen.

Bestel nu uw tickets

wo 14 mei, 20:15
TivoliVredenburg - Grote zaal, Utrecht

Koop kaarten

do 15 mei, 20:15
Muziekgebouw, Eindhoven

Koop kaarten

vr 16 mei, 20:00
Paiais des Beaux-Arts (PBA), Charleroi

Koop kaarten

za 17 mei, 20:15
Amare - Concertzaal, Den Haag

Koop kaarten

ma 19 mei, 20:00
Het Concertgebouw, Amsterdam

Nog niet in verkoop