The World's Leading
Pop & Jazz Orchestra

Winnaar van 4 Grammy Awards
24 Grammy Nominaties

North Sea Jazz Festival: MO conducted by Tijn Wybenga

Composition project with GUESTS AMBROSE AKINMUSIRE AND LIZZ WRIGHT

Tijn Wybenga, dirigent

Op de vrijdag van het North Sea Jazz Festival brengt het Metropole Orkest samen met componist en dirigent Tijn Wybenga vier compleet nieuwe composities ten gehore.
Ook trompettist Ambrose Akinmusire en zangeres Lizz Wright zullen deze middag te gast zijn.

Tijn Wybenga is een componist en dirigent die orkestrale kleuren combineert met elektronica en improvisatie. In zijn muziek zijn elementen van klassiek, hiphop- en jazzmuziek te horen, vermengd met invloeden uit Zuid-Afrikaanse, Turkse en Indiase stijlen. Wybenga studeerde af aan het Conservatorium van Amsterdam en is momenteel actief in de Amsterdamse muziekscene, waar hij van 2019 tot 2021 Artist in Residence was bij jazzclub BIMHUIS. Na zijn afstuderen richtte hij het orkest AM.OK op, dat onlangs hernoemd werd naar Brainteaser Orchestra, de naam van zijn laatste album Brainteaser (2021). Door de jaren heen kreeg Wybenga meerdere prijzen voor zijn werk, zoals in 2018 de Rogier van Otterloo Award voor beste jonge componist, dirigent en arrangeur.

Wybenga presenteert dit jaar in samenwerking met het Metropole Orkest vier nieuwe composities op het festival: een voor trompettist Ambrose Akinmusire, een voor zangeres Lizz Wright en twee voor hen samen. Daarnaast speelt het gezelschap eigen muziek van beide gasten, gearrangeerd voor een groot orkest, en stukken die Wybenga vorig jaar voor het Metropole Orkest schreef. De inspiratie die hij kreeg van beide gastartiesten vermengt hij met zijn eigen ideeën en die van de bandleden van Brainteaser Orchestra. Dit wordt de eerste keer dat hij het Metropole Orkest dirigeert, volgens Wybenga ‘een eer’.

Bestel nu uw tickets

vr 12 jul, 16:45
Ahoy-Amazon, Rotterdam

Koop kaarten