The World's Leading
Pop & Jazz Orchestra

Winnaar van 4 Grammy Awards
24 Grammy Nominaties

North Sea Jazz Festival – Anouk

Live uitvoering van 'Deena'

U bekijkt een pagina over een concert dat al heeft plaatsgevonden.
Klik hier om naar de actuele concertagenda te gaan.

Simon Dobson, dirigent

Op zaterdag 13 juli komt Anouk samen met het Metropole Orkest naar het North Sea Jazz Festival in Ahoy Rotterdam. ‘Deena’ bevat de mooiste en meest intieme nummers van Anouk. Een groot aantal van de nummers die tijdens ‘Deena’ te horen is, zijn nog nooit live gespeeld en zijn speciaal uitgewerkt met arrangementen voor het orkest en koor.

Je hebt zangeressen, en je hebt Anouk. Ze is een karakter dat de Nederlandse popwereld al 25 jaar lang kleur geeft. Steeds weer overtuigt zij met sterke songs en een stem die je nu eens bij je strot grijpt, dan weer ontroert.
‘Nobody’s Wife’ zette in 1997 de toon. De single stond wekenlang hoog in de Nederlandse hitlijsten.
Al snel werd duidelijk dat de eigenzinnige Haagse niet alleen kan knallen in explosieve rocksongs maar ook kleine breekbare liedjes kan maken als ‘Lost’ en ‘Michel’. Die afwisseling tekende de rest van haar carrière. In 2013 vertegenwoordigde Anouk ons land op het Eurovisie Songfestival, met het bloedstollend mooie ‘Birds’. In de daaropvolgende jaren zou Anouk blijven verrassen met steeds weer bijzondere projecten.

Maar liefst 14 van haar platen behaalden de eerste plek in de Album Top 100. Daarnaast scoorde zij vijftien top 10-hits, en vulde ze moeiteloos arena’s als de Ziggo Dome en het GelreDome. Ook de prijzenkast van Anouk is goed gevuld, met onder meer elf Edisons, de Popprijs, en twee MTV Europe Music Awards voor Best Dutch Act.

Concerten

za 13 jul, 16:30
Ahoy-Nile, Rotterdam