The World's Leading
Pop & Jazz Orchestra

Winnaar van 4 Grammy Awards
24 Grammy Nominaties

Mark Lettieri of Snarky Puppy & Metropole Orkest

Bridge Festival Eindhoven

U bekijkt een pagina over een concert dat al heeft plaatsgevonden.
Klik hier om naar de actuele concertagenda te gaan.

Jochen Neuffer, dirigent

Stergitarist Mark Lettieri en het Metropole Orkest: het is een combinatie die er op papier al super goed uitziet, laat staan hoe dat live in vol ornaat moet klinken in het Muziekgebouw in Eindhoven, tijdens BRIDGE Guitar Festival.

Mark Lettieri is een van de meest groovy, funky, avontuurlijke en tegelijkertijd lekker in het gehoor liggende gitaristen van het moment. Zijn ster rijst al jaren. In die curve naar boven komt nu een mooi voorlopig hoogtepunt tijdens zijn show op BRIDGE Guitar Festival met het Metropole Orkest. Zelf heeft Lettieri een rake omschrijving voor zijn muziek: het is de uitkomst van wanneer je Zapp & Roger, George Clinton, Eddie Van Halen en een barritonegitaar in een ruimte stopt. In diezelfde ruimte tref je overigens ook Prince, Sly & the Family Stone, Joe Satriani en Steve Vai. Of, zoals tijdschrift Gitarist het noemt: cool, uniek en speciaal.

Naast solo-artiest is de in Californië geboren Texaan een veelgevraagde sessiemuzikant. Zo is hij al jaren een vaste kracht van het spetterende Snarky Puppy, waarmee hij al eerder op het podium van het Muziekgebouw stond én waarmee hij samen met het Metropole Orkest een Grammy won. Een andere onweerstaanbare samenwerking waarin de sympathieke Amerikaan floreert is The Fearless Flyers, met Cory Wong en Joe Dart van Vulfpeck. Ook zulke heerlijke dansbare, maar toch interessante muziek.

Voor het Metropole Orkest is BRIDGE Guitar Festival geen onbekend terrein. Vorig jaar, bij de eerste editie van het festival trad meestergitarist Steve Vai op met het baanbrekende orkest. Een show die ook Vai zelf tot één van de hoogtepunten in zijn carrière rekent. Lettieri noemt het een droom die uitkomt om met het Metropole Orkest te spelen: “Werkelijk waar, ik kan als muzikant niet blijer zijn dan met een optreden met dit geweldige orkest.” Blijdschap die wij geheel met hem delen!

Concerten

zo 2 jun, 20:15
Muziekgebouw, Eindhoven