The World's Leading
Pop & Jazz Orchestra

Winnaar van 4 Grammy Awards
22 Grammy Nominaties

North Sea Jazz Festival – Palm & Plaate

Classic & Popular Compostions from Curaçao

Dirk Brossé, dirigent

Het Metropole Orkest brengt met Palm & Plaate tijdens het North Sea Jazz Festival een hommage aan het oeuvre van legendarische Curaçaose componisten, samengesteld door musical director en pianist Randal Corsen en vertolkt door vocalisten Izaline Calister en Maruja Boogaard en topmusici van het eiland.

Musicus en componist van klassieke en dansmuziek Jan Gerard Palm (1831-1906) is stamvader van een uitgebreide componistenfamilie, die al vele generaties van grote invloed is op de Curaçaose muziek. Jacobo (1887-1982), Rudolph (1880-1950) en Edgar (1905-1998) Palm doceerden allen muziek, hadden eigen orkesten en schreven honderden walsen, tumba’s, marsen, mazurka’s en kerkliederen die nog steeds populair zijn. Ook componist Rudy Plaate (1937) is van grote invloed geweest op de ontwikkeling van de muziek op Curaçao. Als zanger zong hij in meer dan 400 nummers vol liefde over zijn geliefde eiland. In zijn pen gloorde het Papiamentu sierlijk, wat in die tijd revolutionair was en de mensen op de Antillen trots maakte op hun identiteit.

Het Metropole Orkest deelt deze middag het podium van de Maas met Dirk Brossé (dirigent); Randal Corsen (musical director, piano); Izaline Calister, Maruja Bogaard (zang); Cici Isenia, Stanley Clementina, Tamara Nivillac (backing vocals); Jean-Jacques Rojer (cuatro, gitaar); Pernell Saturnino, Roël Calister (percussie).

Bestel nu uw tickets

zo 9 jul, 16:15
Ahoy-Maas, Rotterdam

Uitverkocht