The World's Leading
Pop & Jazz Orchestra

Winnaar van 4 Grammy Awards
24 Grammy Nominaties

Musikfest Bremen – ARETHA FRANKLIN: QUEEN OF SOUL

Metropole Orkest & Jules Buckley feat. Sheléa

U bekijkt een pagina over een concert dat al heeft plaatsgevonden.
Klik hier om naar de actuele concertagenda te gaan.

Om media op deze website te kunnen weergeven moet u marketing cookies toestaan Zelf instellen

Jules Buckley, dirigent

Het Metropole Orkest, onder leiding van Jules Buckley, keert terug naar Musikfest Bremen met een eerbetoon aan Aretha Franklin. Samen met zangeres Sheléa eert het orkest de carrière van The Queen of Soul. Beroemde nummers als haar eerste hit ‘Respect’ en klassiekers als ‘(You Make Me Feel Like) A Natural Woman’ en ‘Think’ komen allemaal voorbij.

Queen of Soul, Aretha Franklin, was een van ’s werelds bestverkopende artiesten. Ze won 8 Grammy’s en was de eerste vrouwelijke artiest ooit in de Rock and Roll Hall of Fame. De impact van haar werk gaat veel verder dan alleen muziek. Aretha pleitte voor sociale verandering en haar lied ‘Respect’ werd een volkslied voor de Civil Rights Movement en vrouwen wereldwijd.

Franklins liedjes worden vertolkt door singer/songwriter Sheléa. Met levende legendes Stevie Wonder en Quincy Jones als een paar van haar grootste fans maakte ze furore Amerikaanse muziekscene. Net als Aretha Franklin groeide Sheléa op als dochter van een dominee in Detroit, Michigan. Sinds de start van haar muzikale carriere, die begon toen ze als 11-jarige mocht zingen in de kerk, speelt de muziek van Aretha een grote en belangrijke rol in haar leven.

Jules Buckley verlegt de grenzen van hedendaagse genres en orkestmuziek als dirigent, arrangeur en componist. Sinds 2007 werkt hij bij het Metropole Orkest. Na zijn aanstelling als chef-dirigent (2013-2020) aanvaardde Jules bij de start van het seizoen 2020/2021 een rol als ere-dirigent. Met Jules als creatieve katalysator werkte het Metropole Orkest samen met artiesten als Snarky Puppy, Laura Mvula, Jacob Collier, Michael Kiwanuka en vele anderen.

Concerten

za 9 sep, 19:00
Musikfest Bremen, Bremen