The World's Leading
Pop & Jazz Orchestra

Winnaar van 4 Grammy Awards
24 Grammy Nominaties

Metropole Orkest & Tinlicker

Openingsconcert Amsterdam Dance Event

U bekijkt een pagina over een concert dat al heeft plaatsgevonden.
Klik hier om naar de actuele concertagenda te gaan.

Simon Dobson, dirigent

Tinlicker,

Metropole Orkest keert terug naar de iconische Melkweg voor het officiële openingsconcert van het Amsterdam Dance Event. Maak je op voor een orkestrale remix van de muziek van het Utrechtse duo TINLICKER, in wat het meest dansbare ADE openingsconcert tot nu toe belooft te worden.

Tinlicker, bestaande uit Micha Heyboer en Jordi van Achthoven, brengt hun kenmerkende mix van progressieve house, indietronica en melodieuze techno naar het Metropole Orkest onder leiding van Simon Dobson. Denk aan meeslepende beats, vurig opzwepende percussie en doordachte melodieën. De meesterlijke composities van Tinlicker lenen zich uitstekend voor een verrassende orkestrale remake, waar elektronica en live instrumentatie samensmelten.

Het publiek kan een gevarieerde setlist verwachten, met Tinlicker’s grootste hits, fan-favorieten en speciaal voor de gelegenheid gecomponeerde nieuwe muziek.

Het ADE concert in de Melkweg is uitgegroeid tot een terugkerend en niet te missen onderdeel in de programmering van het Amsterdam Dance Event. Na eerdere succesvolle samenwerkingen met Henrik Schwarz (2016), Jameszoo (2017), Colin Benders (2018), SOHN (2019), Weval (2021) en Suzanne Ciani (2022) gaat het Metropole Orkest de uitdaging aan opnieuw een ander spectrum van de elektronische muziek te verkennen. Voor Tinlicker betekent het concert in de Melkweg een terugkeer naar de plek waar zij in 2021 (ook tijdens ADE) hun allereerste liveshow gaven.

Concerten

wo 18 okt, 20:00
Melkweg, Amsterdam