The World's Leading
Pop & Jazz Orchestra

Winnaar van 4 Grammy Awards
24 Grammy Nominaties

Metropole Orkest & Amsterdams Andalusisch Orkest invite Nai Barghouti

onder leiding van Robert Ames

U bekijkt een pagina over een concert dat al heeft plaatsgevonden.
Klik hier om naar de actuele concertagenda te gaan.

Robert Ames, dirigent

Nai Barghouti, zang

In september nodigen het Metropole Orkest (MO) en het Amsterdams Andalusisch Orkest (AAO) samen de Palestijnse zangeres, componist, fluitist Nai Barghouti uit voor een serie concerten. Samen verweven zij de muziek die een reflectie is van Nai’s wortels en haar leven in Amsterdam. Een kleurrijke en verrassende mix van Arabische klassiekers, haar eigen composities en jazz.

Nai Barghouti werd in 1996 geboren in Jeruzalem in een zeer muzikale familie. Van jongs af aan speelt ze de fluit (het instrument waarna ze vernoemd is) en ontwikkelt ze met haar stem een geheel eigen geluid door ornamenten die je kent uit de Arabische muziek te verweven met vocale improvisatie uit de jazz: NaiStrumentation.
Nai: “NaiStrumentation is een gelaagde ornamenttechniek waarbij ik mijn stem als instrument gebruik door een unieke combinatie van muzikale elementen. Het stelt me in staat om naadloos te schakelen tussen genres, vooral Arabische muziek en jazz.”

De concertserie is onderdeel van een duurzame artistieke samenwerking tussen ’s werelds leading pop & jazz orkest en het gelauwerde in Arabo Andalus – van Granada tot Baghdad – repetoire gespecialiseerde ensemble. Een bijzondere uitwisseling van talent die muzikale werelden doet samensmelten met oor en oog voor authenticiteit.

Robert Ames (1985) is een dirigent om in de gaten te houden. Een bewierookte curator die zich beweegt in de wereld van de hedendaagse klassieke componisten als Philip Glass, Hildur Guðnadóttir en Steve Reich en ook samenwerkt met popartiesten als Taylor Swift, Frank Ocean en Radiohead.

Concerten

za 23 sep, 20:00
TivoliVredenburg - Grote zaal, Utrecht

di 26 sep, 20:30
SPOT - Grote Zaal, Groningen

do 28 sep, 20:30
Musis Arnhem, Arnhem

za 30 sep, 20:15
Meervaart, Amsterdam

zo 1 okt, 20:15
De Doelen, Rotterdam