The World's Leading
Pop & Jazz Orchestra

Winnaar van 4 Grammy Awards
24 Grammy Nominaties

Festival van Zeeuwsch-Vlaanderen – ARETHA FRANKLIN: QUEEN OF SOUL

Metropole Orkest & Sheléa

U bekijkt een pagina over een concert dat al heeft plaatsgevonden.
Klik hier om naar de actuele concertagenda te gaan.

Om media op deze website te kunnen weergeven moet u marketing cookies toestaan Zelf instellen

Jochen Neuffer, dirigent

Het Metropole Orkest, onder leiding van Jochen Neuffer, komt naar het 34e Festival van Zeeuwsch-Vlaanderen voor een eerbetoon aan Aretha Franklin. Samen met zangeres Sheléa en Vula’s Chorale eert het orkest de carrière van The Queen of Soul. Beroemde nummers als haar eerste hit ‘Respect’ en klassiekers als ‘(You Make Me Feel Like) A Natural Woman’ en ‘Think’ komen allemaal voorbij.

Queen of Soul, Aretha Franklin, was een van ’s werelds bestverkopende artiesten. Ze won 8 Grammy’s en was de eerste vrouwelijke artiest ooit in de Rock and Roll Hall of Fame. De impact van haar werk gaat veel verder dan alleen muziek. Aretha pleitte voor sociale verandering en haar lied ‘Respect’ werd een volkslied voor de Civil Rights Movement en vrouwen wereldwijd.

Franklins liedjes worden vertolkt door singer/songwriter Sheléa. Met levende legendes Stevie Wonder en Quincy Jones als een paar van haar grootste fans maakte ze furore Amerikaanse muziekscene. Net als Aretha Franklin groeide Sheléa op als dochter van een dominee in Detroit, Michigan. Sinds de start van haar muzikale carrière, die begon toen ze als 11-jarige mocht zingen in de kerk, speelt de muziek van Aretha een grote en belangrijke rol in haar leven.

Concerten

za 21 okt, 20:00
Scheldetheater, Terneuzen