The World's Leading
Pop & Jazz Orchestra

Winnaar van 4 Grammy Awards
24 Grammy Nominaties

Efteling in Concert

Een muzikale ode langs 70 jaar Efteling-geschiedenis

U bekijkt een pagina over een concert dat al heeft plaatsgevonden.
Klik hier om naar de actuele concertagenda te gaan.

Om media op deze website te kunnen weergeven moet u marketing cookies toestaan Zelf instellen

Maurice Luttikhuis, dirigent

In 2022 bestond de Efteling 70 jaar. Reden voor een heel bijzonder feest met een hoofdrol voor muziek. Het Metropole Orkest, Cinema In Concert en de Efteling slaan de handen ineen om daar invulling aan te geven: Efteling in Concert. Een magische show vol iconische Efteling-muziek brengt de betoverende Efteling-beleving naar de concertzaal.
‘Efteling in Concert’ wordt in Nederland en België opgevoerd.

De Efteling mag met recht Nederlands cultureel erfgoed worden genoemd. Het park, de attracties en de muziek van het park zitten in het hart van elke Nederlander. Tijdens ‘Efteling in Concert’ wordt een muzikale en visuele ode aan het park gebracht, waarin bezoekers worden meegenomen langs memorabele hoogtepunten uit de geschiedenis van het park. Het Metropole Orkest speelt een speciaal ontwikkelde suite, waarin de muziek van de Efteling voor iedere bezoeker op majestueuze wijze tot leven komt. Van de grootse en magische sfeer van Symbolica, tot de duistere Danse Macabre van het Spookslot en van de iconische muziek van de Indische Waterlelies tot de avontuurlijke klanken van Raveleijn, jong en oud waant zich direct in de Wereld vol Wonderen die de Efteling is. Bezoekers dromen weg bij de gedragen melodieën van Droomvlucht of worden opgezweept door de Oosterse muziek van Fata Morgana. Van muziek uit de beginjaren tot nu en van de onbekende parels tot voor eeuwig aan de Efteling verbonden werken die iedereen kan dromen. Efteling In Concert bestrijkt alle herinneringen aan het legendarische park en creëert tegelijk nieuwe.

“De imposante muziek van de Efteling brengt bij iedereen een nostalgisch gevoel naar boven”, aldus Stijn Ceelen, co-founder van Cinema In Concert. “Je waant je terug in je kindertijd en beleeft de magie van het park met dezelfde verwondering als toen. Dat gevoel is de basis van de show. ‘Efteling in Concert’ wordt een unieke muzikale én visuele reis door het heden en verleden van het attractiepark. Een sprookjesachtig uitje om nooit meer te vergeten!”

“In de Efteling klinkt al sinds de opening in 1952 muziek, die heel belangrijk is voor de beleving in het park. Wie werd niet betoverd door de muzikale paddenstoelen in het Sprookjesbos?”, aldus Algemeen Directeur Fons Jurgens. “Ik ben er enorm trots op dat we juist in ons jubileumjaar samen mogen werken met het gerenommeerde Metropole Orkest voor een muzikale ode aan de Efteling. Een prachtig verjaardagscadeau waar heel veel mensen van zullen genieten!”

Concerten

zo 22 jan, 20:00
Lotto Arena, Antwerpen