The World's Leading
Pop & Jazz Orchestra

Winnaar van 4 Grammy Awards
22 Grammy Nominaties

DOMi & JD BECK x Metropole Orkest

Conducted by Jules Buckley

Om media op deze website te kunnen weergeven moet u marketing cookies toestaan Zelf instellen

Jules Buckley, dirigent

In november 2023 komen de werelden van DOMi & JD BECK, Metropole Orkest en Jules Buckley samen. Bereid je voor op gloednieuwe arrangementen, adembenemende grooves, stukken vol humor en een overweldigend orkestraal geluid.

In de muziek van DOMi & JD BECK hoor je zowel humor als grootsheid dankzij de harmonische complexiteit, ritmische wendbaarheid en snelheid. DOMi geeft de voorkeur aan jazzfusion uit de jaren 70 en kleurrijke Pokémon-soundtracks uit de jaren 2000, terwijl JD BECK zijn snare afstemt en speelt op manieren die elektronisch kunnen klinken en waar hij een vleugje IDM en boom bap aan toevoegt.
Hun veelgeprezen debuutalbum NOT TiGHT, uitgebracht door Anderson .Paak’s label APESHIT in samenwerking met het legendarische jazzlabel Blue Note Records, leverde hen twee GRAMMY-nominaties op, waaronder Best New Artist. Op dit album zijn onder andere Thundercat, Herbie Hancock, Snoop Dogg, Busta Rhymes, Mac DeMarco, Kurt Rosenwinkel en .Paak zelf te horen. Volgend op de release van het album gaf het duo een onvergetelijk NPR Tiny Desk Concert, was het te gast in de The Tonight Show van Jimmy Fallon en bij Jimmy Kimmel Live, zijn ze te vinden in de line-ups van muziekfestivals over de hele wereld, van Coachella tot het North Sea Jazz Festival en schreven ze mee aan ‘Skate’, het nummer dat verscheen op het GRAMMY winnende album van Silk Sonic.

Het duo deelt het podium met Metropole Orkest en Jules Buckley. Metropole Orkest speelt jazz, pop, wereldmuziek en filmmuziek en deelde het podium met grootheden als Ella Fitzgerald, Dizzy Gillespie, Pat Metheny, Brian Eno, Herbie Hancock, The Basement Jaxx en Bono. Het orkest speelt ook met hedendaagse talenten als Kovacs, Robert Glasper, Snarky Puppy, Jacob Collier, Gregory Porter, Cory Wong en Louis Cole. Het MO werkte mee aan vier GRAMMY winnende producties, meest recent met Jacob Collier voor zijn arrangement van ‘All Night Long’ (Best Arrangement, Instruments and Vocals).
Dirigent, arrangeur, curator en componist, Jules Buckley is een uniek en zeldzaam soort artiest. Hij werkte samen met de belangrijkste muzikanten ter wereld en baant zich een weg door een duizelingwekkende discografie van bijna 70 albums.

Tijdens de samenwerking tussen DOMi & JD BECK en het Metropole Orkest komen twee werelden samen en wordt het publiek meegenomen op een unieke en spannende muzikale reis. Het Metropole Orkest zorgt voor een warme en rijke klank, DOMi & JD BECK voegen hier verrassende en vernieuwende klanken aan toe. Samen creëren ze een interessante en verbazingwekkende mix van genres die zowel liefhebbers van jazz als elektronische muziek zal aanspreken.

Bestel nu uw tickets

ma 6 nov, 20:00
Koninklijk Theater Carré, Amsterdam

Koop kaarten

di 7 nov, 20:15
TivoliVredenburg - Ronda, Utrecht

Koop kaarten

do 9 nov, 20:00
Theater aan het Vrijthof, Maastricht

Koop kaarten

vr 10 nov, 20:15
Muziekgebouw, Eindhoven

Koop kaarten

za 11 nov, 20:00
SPOT - Grote Zaal, Groningen

Koop kaarten

zo 12 nov, 20:15
Amare, Den Haag

Koop kaarten