The World's Leading
Pop & Jazz Orchestra

Winnaar van 4 Grammy Awards
24 Grammy Nominaties

VriendenLoterij Zomerconcerten: Nick & Simon & Garfunkel

Eerbetoon aan Simon en Garfunkel

U bekijkt een pagina over een concert dat al heeft plaatsgevonden.
Klik hier om naar de actuele concertagenda te gaan.

Sander Teepen, dirigent

Samen met het Metropole Orkest spelen Nick & Simon de mooiste klassiekers van en geïnspireerd door Simon & Garfunkel. Een prachtig begin van de VriendenLoterij ZomerConcerten 2022.

In 2020 ondernamen Nick & Simon hun veelbekeken pelgrimage Homeward Bound. In deze succesvolle tv-serie reisden ze door het Amerika van het door hen bewonderde duo Simon & Garfunkel. De zoektocht leverde daarnaast stapels materiaal op voor het Nederlandstalige album NSG. Dit album is inmiddels met goud bekroond. Samen met het Metropole Orkest spelen Nick & Simon de mooiste klassiekers van en geïnspireerd door Simon & Garfunkel.

In 1970 verscheen het album Bridge Over Troubled Water van het legendarische duo Simon & Garfunkel. Vijftig jaar later reisden Nick & Simon naar New York om op zoek te gaan naar waar en hoe het ooit met het Amerikaanse duo begon. Natuurlijk al zingend en spelend. Met succes: ook Paul Simon zelf is enthousiast. ‘Het klinkt heel goed, het klinkt als ons,’ meldde hij in een videoboodschap. Om op de cd te klinken als Simon & Garfunkel volgde het duo precies hun werkwijze, vertelde Nick aan het Algemeen Dagblad. ‘Simon en ik moesten bijvoorbeeld tegen onze gewoonte in onze partijen gelijktijdig inzingen.’ Na een bijbehorende theatertour is er nu, speciaal voor Het Concertgebouw, een spectaculair concert met het Metropole Orkest als opening van de VriendenLoterij ZomerConcerten.

Concerten

vr 1 jul, 20:00
Het Concertgebouw, Amsterdam