The World's Leading
Pop & Jazz Orchestra

Winnaar van 4 Grammy Awards
24 Grammy Nominaties

Short Stories: Jan van Duikeren’s JVD4 & Metropole Orkest Strings

feat. John Engels, Marcel Veenendaal & Jasper van Damme

U bekijkt een pagina over een concert dat al heeft plaatsgevonden.
Klik hier om naar de actuele concertagenda te gaan.

Om media op deze website te kunnen weergeven moet u marketing cookies toestaan Zelf instellen

Maurice Luttikhuis, dirigent

Jan van Duikeren, trompet

John Engels, drums

Karel Boehlee, Keyboard

Aram Kersbergen, Bass

Marcel Veenendaal, zang

Jasper van Damme, altsaxofoon

Voor drummer John Engels kwam vorig jaar een langgekoesterde wens uit, de opname van een album vol prachtige ballads met JVD4 – het kwartet van de Rotterdamse toptrompettist Jan van Duikeren waar hij deel van uitmaakt. Met medewerking van de Metropole Orkest Strings onder leiding van Rob Horsting werd tijdens de coronalockdown ‘Short Stories’ opgenomen. Op 3 december zal het gehele album in een all-star bezetting worden uitgevoerd in De Doelen.

“John vroeg al jaren na elk concert of we niet eens een uur lang ballads konden spelen. Zijn 85ste verjaardag en de kans om tijdens de lockdown de Metropole Orkest Strings te strikken, waren de perfecte aanleiding de studio in te duiken.” Aldus Jan van Duikeren.

Samen met de voltallige strijkerssectie van het Metropole Orkest en speciale gast Marcel Veenendaal (Di-rect) werd in twee dagen tijd een hoofdzakelijk door Van Duikeren geschreven repertoire opgenomen. Het gelijktijdig opnemen van het hele strijkorkest en de solisten in dezelfde ruimte resulteert in een uniek document waar de spanning, energie en het speelplezier van afspatten. De composities ‘Mum’, ‘Hope’ en ‘Almost Blue’ (Elvis Costello) met Marcel Veenendaal zijn de absolute hoogtepunten.

Concerten

wo 9 feb, 20:30
De Doelen, Rotterdam