The World's Leading
Pop & Jazz Orchestra

Winnaar van 4 Grammy Awards
24 Grammy Nominaties

Metropole Orkest & Maria Mendes

Spelen Close to Me

U bekijkt een pagina over een concert dat al heeft plaatsgevonden.
Klik hier om naar de actuele concertagenda te gaan.

Om media op deze website te kunnen weergeven moet u marketing cookies toestaan Zelf instellen

John Beasley, dirigent

Jochen Neuffer, dirigent

Maria Mendes, zang

Van haar geboorteland Portugal tot haar huidige thuis in Rotterdam, heeft de voor een Grammy- en Latin Grammy Award genomineerde zangeres en componiste Maria Mendes door een wijde wereld van muzikale expressie en brede invloeden gereisd. Geprezen door DownBeat magazine als “een jazzzangeres van de hoogste orde wiens evenwicht net zo indrukwekkend is als haar kracht”, werd Mendes’ lof gezongen door legendarische figuren als Quincy Jones en Hermeto Pascoal.

De reis van Mendes heeft haar over de hele wereld en over de grenzen tussen verschillende muziekstijlen gebracht. Op haar nieuwste release, Close To Me (Justin Time), verkent de veelzijdige jazzzangeres voor het eerst Fado, de melancholische muziek die zijn oorsprong vindt in Portugal. Het project is echter verre van een traditionele kijk op het genre; door samen te werken met de Grammy-winnende arrangeur/pianist/producer John Beasley en het Grammy-winnende Metropole Orkest, vindt Mendes haar eigen kenmerkende connectie met de muziek van haar thuisland. Close to Me is de winnaar van de Edison Jazz Awards 2020 in de categorie Jazz Vocaal Nationaal.

Dit jaar gaat een langgekoesterde wens van de zangeres in vervulling: het live uitvoeren van Close To Me. Samen met het Metropole Orkest tourt Mendes dit jaar langs de Nederlandse zalen voor een onvergetelijke live uitvoering van dit alom geprezen project. Het repertoire voor de concerten zal bestaan uit nieuwe arrangementen speciaal aangepast aan het Metropole Orkest en ook zal er nieuw materiaal van de zangeres te horen zijn.

Concerten

wo 11 mei, 20:30
Muziekgebouw aan 't IJ, Amsterdam

do 12 mei, 20:30
Parkstad Limburg Theaters, Heerlen

za 17 sep, 21:30
Theater Orpheus, Apeldoorn

wo 21 sep, 20:30
Schouwburg Tilburg, Tilburg

vr 23 sep, 20:15
De Doelen, Rotterdam