The World's Leading
Pop & Jazz Orchestra

Winnaar van 4 Grammy Awards
24 Grammy Nominaties

Metropole Orkest & Altin Gün

Ontmoeten elkaar opnieuw

U bekijkt een pagina over een concert dat al heeft plaatsgevonden.
Klik hier om naar de actuele concertagenda te gaan.

Om media op deze website te kunnen weergeven moet u marketing cookies toestaan Zelf instellen

Maurice Luttikhuis, dirigent

Jochen Neuffer, dirigent

Altin Gün, band

Altin Gün,

Na een concert in 2020 in Carré ontmoeten Metropole Orkest en Altin Gün elkaar opnieuw op het podium van Carré, Musis Arnhem en Parkstad Limburg Theaters. Het toonaangevende pop- en jazzorkest en de Turks-Amsterdamse band nemen je mee op reis vol onweerstaanbare psychedelische Turkse disco-vibes. Een unieke ervaring!

Altin Gün, je kunt er niet meer omheen. Deze band werd genomineerd voor een Grammy, werd een wereldwijde hype, werd uitgenodigd voor popfestival Coachella en staat op Fuji Rock in Japan. Het begon ooit in Istanbul, waar bassist Jasper Verhulst zijn muziekcollectie uitbreidde met retro-Anatolische platen, want de revolutionaire sixties en seventies bereikten ook het oosten. Bands als The Doors en Led Zeppelin inspireerden Turkse muzikanten, die er hun eigen draai aan gaven. Altin Gün geeft vele jaren later weer een unieke slinger aan deze hoorn des overvloeds.

Altin Gün betekent zoiets als ‘gouden morgen’, en die beleeft het zestal zelf inmiddels ook. Hun tweede album ‘Gece’ scoorde geweldige recensies en werd genomineerd voor een Grammy Award. ‘The Know’ omschreef hun concerten als volgt: “heen en weer stuiteren tussen de woestijn en de verste, meest trippy verten in de ruimte.” ‘Humo’ juichte: “die duizelingwekkende tempowisselingen! Die roezige sazdeuntjes! Die tussen krautrock en regelrechte funk schipperende ritmes!” Altin Gün zelf sluit niet uit dat daar nog een vleugje Italo-disco bij komt. Nu dus een samenwerking met het Metropole Orkest. Een bijzondere combinatie die gegarandeerd een prachtige muzikale reis zal opleveren!

Concerten

di 6 dec, 20:30
Musis Arnhem, Arnhem

wo 7 dec, 20:00
Koninklijk Theater Carré, Amsterdam

vr 16 dec, 20:00
Parkstad Limburg Theaters, Heerlen