The World's Leading
Pop & Jazz Orchestra

Winnaar van 4 Grammy Awards
21 Grammy Nominaties

Metropole Orkest & Altin Gün

Ontmoeten elkaar opnieuw in Carré

Jochen Neuffer, dirigent

Altin Gün,

In maart 2022 ontmoeten het Metropole Orkest en Altin Gün elkaar opnieuw op het podium van Koninklijk Theater Carré. Het toonaangevende pop- en jazzorkest en de Turks-Amsterdamse band nemen je mee op reis vol onweerstaanbare psychedelische Turkse disco-vibes. Een unieke ervaring!

Altin Gün, je kunt er niet meer omheen. Deze band werd genomineerd voor een Grammy, werd een wereldwijde hype, werd uitgenodigd voor popfestival Coachella en staat op Fuji Rock in Japan. Het begon ooit in Istanbul, waar bassist Jasper Verhulst zijn muziekcollectie uitbreidde met retro-Anatolische platen, want de revolutionaire sixties en seventies bereikten ook het oosten. Bands als The Doors en Led Zeppelin inspireerden Turkse muzikanten, die er hun eigen draai aan gaven. Altin Gün geeft vele jaren later weer een unieke slinger aan deze hoorn des overvloeds.

Altin Gün betekent zoiets als ‘gouden morgen’, en die beleeft het zestal zelf inmiddels ook. Hun tweede album ‘Gece’ scoorde geweldige recensies en werd genomineerd voor een Grammy Award. ‘The Know’ omschreef hun concerten als volgt: “heen en weer stuiteren tussen de woestijn en de verste, meest trippy verten in de ruimte.” ‘Humo’ juichte: “die duizelingwekkende tempowisselingen! Die roezige sazdeuntjes! Die tussen krautrock en regelrechte funk schipperende ritmes!” Altin Gün zelf sluit niet uit dat daar nog een vleugje Italo-disco bij komt. Nu dus een samenwerking met het Metropole Orkest. Een bijzondere combinatie die gegarandeerd een prachtige muzikale reis zal opleveren!

Bestel nu uw tickets

zo 6 mrt, 20:00
Koninklijk Theater Carré, Amsterdam

Koop kaarten