The World's Leading
Pop & Jazz Orchestra

Winnaar van 4 Grammy Awards
24 Grammy Nominaties

Cello Biënnale: Metropole Orkest & Cello Giants

Vijf van de best groovende cellovirtuozen

U bekijkt een pagina over een concert dat al heeft plaatsgevonden.
Klik hier om naar de actuele concertagenda te gaan.

Clark Rundell, dirigent

Nesrine, Cello

Svante Henryson, Cello

BartolomeyBittmann, Cello

Annie Tångberg, Cello

Emile Visser, Cello

Bill Laurance, componist

Het Metropole Orkest presenteert in samenwerking met de Cello Biënnale Amsterdam in het najaar van 2022 een programma met muziek van en door de meest rockende, zwoele en jazzy cellisten van dit moment.

Muziek van en met BartolomeyBittmann (Oostenrijk), Nesrine Belmokh (Spanje), Svante Henryson (Zweden). Daarnaast componeert Bill Laurance (Snarky Puppy) een nieuw stuk speciaal voor twee cellisten van het Metropole Orkest: Annie Tangberg en Emile Visser.

De Cello Biënnale haalde de superstrakke jazzrock van het toen nog onbekende jazzrock-duo BartolomeyBittmann in 2015 voor het eerst naar Nederland. Daarna ging het snel. BartolomeyBittmann werd een publiekslieveling op zomerfestivals, stond in Carré, speelde op de live tv opening van de Uitmarkt 2018 en is nu voor de derde keer teruggevraagd door de Cello Biënnale.
De songs en ballads van de Algerijns-Spaans-Franse zangeres en celliste Nesrine Belmokh verenigen de Arabische en Mediterrane cultuur op een bedwelmende manier. Ze speelt minstens zo geweldig als ze zingt en doet dat vaak tegelijkertijd.
Componist en cellist Svante Henryson werkt met de groten in de klassieke muziek zoals Anne-Sophie van Otter en Martin Fröst maar is ook één van Zwedens grootste jazzmusici. Het concert met zijn eigen kwartet tijdens de Cello Biënnale van 2018 maakte grote indruk.
De samenwerking tussen deze cello giants en het Metropole Orkest is een unieke happening en belooft fantastisch te worden.

Concerten

wo 26 okt, 20:15
Muziekgebouw aan 't IJ, Amsterdam