The World's Leading
Pop & Jazz Orchestra

Winnaar van 4 Grammy Awards
24 Grammy Nominaties

ADE 2022: Suzanne Ciani & Metropole Orkest

Openingsconcert Amsterdam Dance Event

U bekijkt een pagina over een concert dat al heeft plaatsgevonden.
Klik hier om naar de actuele concertagenda te gaan.

Simon Dobson, dirigent

Suzanne Ciani, synthesizer

Metropole Orkest keert terug naar de Melkweg voor het officiële openingsconcert van het Amsterdam Dance Event 2022. Het orkest laat zich meevoeren in de betoverende quadrophonic wereld van elektronische muziekpionier en ‘Diva of the Diode’ Suzanne Ciani.

Suzanne Ciani, opgeleid als klassiek componist, werd eind jaren zestig pionier op het gebied van elektronische modulaire uitvoeringen door live muziek te maken met de analoge Buchla-synthesizer. Daarnaast verwierf ze een plek als veelgeprezen sound designer voor film, games en commercials. Na meer dan twintig soloplaten te hebben uitgebracht, was het album “LIVE Quadraphonic” uit 2018 voor Suzanne aanleiding om zich weer te storten op liveoptredens. Ze geeft wereldwijd concerten met haar Buchla 200e, de moderne versie van de door visionair Don Buchla ontworpen analoge modulaire synthesizer die Suzanne in de jaren 70 bespeelde.

Bij dit eenmalige optreden met het Metropole Orkest in de Melkweg zal Ciani de ruimtelijke beweging van het geluid sturen in een quadraphonic speaker set up. Vier even krachtige luidsprekers in tegenovergestelde hoeken zullen een hypnotiserende surround sound-ervaring creëren waar elektronische en akoestische instrumenten met elkaar verweven zijn.

Concerten

wo 19 okt, 20:00
Melkweg, Amsterdam